Hardenberg

Mariënberg verslaat DES Nijverdal

Door de redactie

De wind voerde zaterdag 16 maart absoluut de boventoon op het Westerpark, de thuishaven van voetbalvereniging Mariënberg. Want mede dankzij de soms stormachtige windstoten was er van goed voetbal tussen de roodzwarten van Mariënberg en de gasten uit Nijverdal geen moment sprake.

Toch viel er nog een mooi kippenvelmomentje te noteren aan het einde van een niet al te hoogstaand duel. Na ruim vier jaar niet meer in het eerste elftal te hebben gespeeld wegens hartproblemen, zeven maanden terug lag hij notabene nog onder het vlijmscherpe chirurgmes voor een zware hartoperatie, maakte Frank Pullen afgelopen zaterdag gewoon zijn rentree. In de 82e minuut kwam hij in het veld voor de moegestreden Brian Lamberink. Een comeback die eigenlijk niemand meer had voorzien.

Trainer Niels van 't Hoog moest puzzelen met zijn opstelling. Hij miste een half dozijn basisspelers. Aanvoerder Michael Zweers bijvoorbeeld wegens een schorsing, Andre Plaggenmars stond half maart nog op een snowboard, de rest bivakkeert al weken soms maanden in de welbekende lappenmand. Hij posteerde andermaal jongelingen als Wesley Willems en Brian Willems gewoon bij de eerste elf. Dennis van der Veen zakte een linie en samen met zijn neef Dani van der Veen vulde hij het gat op dat Zweers noodgedwongen voor een weekje moest achterlaten. Het stond als een huis. Het familiegehalte was hoog. De broertjes Lamberink (Erjan en Brian), Willems (Patrick en Wesley) en de neven van der Veen. Zoals gezegd hadden de weersomstandigheden een te grote invloed op het spel. De bal dwarrelde werkelijk alle kanten op en vaak niet de goede!

Na twintig minuten en vele mislukte acties was een strakke cornerbal van Erjan Lamberink die wel de voorsprong voor de thuisploeg inleidde. De bal werd op waarde geschat door Kevin Bolks en de bewoner van de Clemmestraat gleed stijlvol en buiten bereik van keeper Corné Hogenkamp de 1-0 binnen. Vlak voor rust had Bolks ook de 2-0 op zijn pantoffel, nu lukte 't hem helaas niet.

Tweede helft

Na rust ging Mariënberg van de wind af en moest DES er vol tegenin. Het moet gezegd, DES kwam iets beter in haar spel. Het had zeker kansen op de gelijkmaker maar aan de andere kant had het andere roodzwart ook zeker de mogelijkheden om de winst eerder in de veilige haven te parkeren. Met andere woorden. Een gelijkspel had gekund, een dikkere zege voor de Westerparkbewoners tevens. De wind bleef het hoogste woord voeren. Het bleef billenknijpen tot aan het eind maar de uitstekend leidende arbiter Gerard Jansen uit Apeldoorn floot na 90 winderige minuten dan eindelijk af. Een krappe overwinning maar wel goed voor drie punten. Langzaam kruipt Mariënberg naar de veilige middenmoot. Het deed wat het moest doen, winnen van een directe concurrent. Zaterdag 23 maart de volgende halte voor Mariënberg. In Hengelo zal dan Wilhelminaschool de gastheer zijn.