Hardenberg

Mariënberg verliest opnieuw van OZC

Door de redactie

MarÍenberg speelde zaterdag 18 meu tegen OZC in Ommen. Zowel in het eerste bedrijf alsmede in de tweede helft begon Mariënberg te laat met voetballen. In die twee fases scoorde de thuisploeg twee maal, na negentig minuten bleek het ruim voldoende voor de winst (2-0) en de drie punten.

OZC en Mariënberg speelden zich vorige week allebei veilig. Maar toch stond er nog voldoende op het spel voor beide elftallen. Namelijk zo hoog mogelijk eindigen in het linkerrijtje. Vooral OZC trok zich het eerste half uur niks aan van het feit dat het wellicht een duel betrof om des keizers baard. Het opende fel, speelde soms op en soms over het randje. Maar het wist zo wel vakkundig het spel van de roodzwarten dusdanig te ontregelen dat de ploeg van Niels van 't Hoog gewoon niet lekker stond te ballen. Na dertien minuten mocht Marvin Veerman ongehinderd binnenkopen. Hij promoveerde een cornerbal tot de, op dat moment, terechte voorsprong van de geelhemden, 1-0. Het vizier stond niet goed afgesteld op sportpark Westbroek. Na dik een half uur kwam Mariënberg beter in haar spel en onder aanvoering van Rolf Hofsink worstelde Mariënberg en kwam warempel boven, jammer genoeg bleef de beloning uit en haalde OZC met de 1-0 voorsprong de thee.

Tweede helft

Na rust duurde het even voordat Mariënberg besefte dat de tweede helft alweer een tijdje aan de gang was. Want na 54 minuten verdubbelde OZC de score. Thijs Altena had geen antwoord op het droge schot van Tom Simons, 2-0. Een onschuldige overtreding zorgde voor een flinke vlam in de pan. Scheidsrechter Moeken uit Hardenberg beoordeelde deze situatie en stuurde beide aanvoerders gezamenlijk van het veld met twee keer direct rood!. Er rest nog één wedstrijd voordat het boek van het seizoen 2018/2019 in de 3e klasse D definitief wordt gesloten. Het al gedegradeerde Blauw Wit'66 reist komende zaterdag af naar het Westerpark.