Hardenberg

Mariënberg verliest met 0-3 van de Volharding

Ingezonden

Voetballen zonder het hondstrouwe publiek is niet wat. Die conclusie mag je rustig trekken na 2 x 45 minuten voetballen op een troost- en sfeerloos Westerpark. Voetballen zonder supporters is als bier zonder schuim, is als boerenkool stamppot zonder jus of tomatensoep zonder ballen. Mariënberg beschikt sinds zaterdag 3 oktober over een nog overvollere lappenmand. Spits Rolf Hofsink haakte af na een half uur spelen, het schoot hem in de hamstring. Verder voetballen was niet verstandig. Zo zat de complete voorhoede wortel te schieten op een leeg Westerpark.

Een handjevol mensen lang de lijn. Wat notabelen van Mainbarg en SVVN en wat mensen van de 'pers' die het publiek via de diverse sociale mediakanalen op de hoogte hielden. Na amper een kwartier spelen had de thuisploeg al achter kunnen staan met 0-2. Maar de paal en Dennis van der Veen die een bal wegkopte op de doellijn voorkwamen een vroege achterstand. Daarover kon Mariënberg slechts één goed lopende aanval tegenover stellen die wel een doelpunt had verdiend. Maar het geluk zat vandaag verstopt op het Westerpark en liet zich niet zien. Vlak voordat Rolf uitviel kwam SVVN op de reeds in de lucht hangende voorsprong. In de 29e minuut schoof Bas Koedijk de 0-1 onder Thijs door.

Vlak voor rust verdubbelde Jimmy Scharphof van rand zestien de score.

Zijn ziendende schot was Thijs te machtig en zorgde er voor dat SVVN vlak voor de rust op rozen en 0-2 voorsprong zat. Na rust wisselde Niels van 't Hoog de zeventien jarige Collin Bouwhuis voor de moegestreden Patrick Willems. Na drie minuten in de tweede helft was de wedstrijd al gelopen.

De zoon van Frederic, Marvin Thomas, schoot alle illussies van de roodzwarten voorzichtig aan diggelen. 0-3. Mariënberg probeerde het wel. Maar het verjongde elftal kon geen potten breken.

Doelman Loohuis hield vrij simpel eenvoudig de nul. Zijn collega aan de andere kant voorkwam nog enkele doelpunten. Zo bleef het uiteindelijk bij een meer dan verdiende 0-3 zege voor de gasten uit Nijverdal. Volgende week, nieuwe ronde ¿ nieuwe kansen. Dan reizen ze af naar Hengelo waar Wilhelminaschool voor gastheer zal spelen.