Hardenberg

Mariënberg schiet zichzelf in de voet

Door de redactie

Kende het duel van vorige week, thuis tegen DES Nijverdal, alleen maar winnaars. De wedstrijd Wilhelminaschool tegen Mariënberg van zaterdag 23 maart leverde alleen maar verliezers op. Mariënberg scoorde onvoldoende bij Wilhelminaschool.

Vooral de twee rode kaarten van aanvoerder Michael Zweers en keeper Thijs Altena waren een doorn in het oog. Beide spelers benadeelden het team wat eerst met tien man en later met negen spelers onverdroten op jacht bleef gaan naar een gelijkmaker en misschien wel een stunt. De instelling en arbeidsethos was hartverwarmend te noemen, want Wilhelminaschool had het er niet echt op dat zij de winst over de streep konden trekken. Het was gewoon jammer, niet voor de eerste keer dit seizoen, dat de ploeg van trainer Niels van 't Hoog zichzelf opzichtig tekort deed. Met elf tegen elf waren de Westerparkbewoners vast en zeker met de volle buit vertrokken vanaf sportpark de Vikkerhoek in Hengelo. Achteraf vielen de andere uitslagen enigszins in het voordeel van de roodzwarten, teleurstelling was er alom. Bij winst had een flinke stap richting veilige haven kunnen worden gezet.

Na een half uur voetballen kon het plan van de technische staf in de prullenbak. Michael Zweers trapte na nadat er een overtreding op hem was begaan. Een uur moest Mariënberg met tien man verder. Snel deed de thuisploeg goede zaken door snel de 1 en 2-0 binnen te schieten. Echter toonde Mariënberg veerkracht en vlak voor rust maakte Patrick Willems de aansluitingstreffer. Meteen na rust hadden de voorwaartsen de 2-2 op de schoen. Met iets meer overzicht, rust en de vrije man was zomaar gevonden. Hierna breidde Wilhelminaschool de score uit naar 3-1. Het duel leek gespeeld maar de onverzettelijkheid was mooi om te zien. Wesley Willems schoot fraai de 3-2 binnen. Wilhelminaschool ging angstig voetballen. Mariënberg rook wederom de mogelijkheid om misschien met 10 man de gelijkmaker binnen te schieten. Helaas schatte Thijs Altena een diepe bal verkeerd in, hij kwam onnodig zijn zestien uit en maakte hands buiten zijn doelgebied en lag een doelrijpe kans in de weg. Weer kon arbiter Martin Bos niks anders doen dan de rode prent uit zijn borstzakje halen. Maar zelfs met negen man bleef een gelijkspelletje in de lucht hangen. Het mocht niet zo zijn. Met meer geluk dan wijsheid hield Wilhelminaschool de punten in Hengelo.