Hardenberg

Mariënberg proost voor 75e keer op het nieuwe jaar

Door de redactie

Voorzitter Jan Hagendoorn hield zijn nieuwjaarsspeech tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Mariënberg op zaterdag 11 januari bewust 'kort', zoals hij het zelf spreekwoordelijk aangaf. Want maar liefst vijftien jubilarissen gaven namelijk acte de presence tijdens de traditionele aftrap van het nieuwe jaar op de eerste, herstel tweede, zaterdag van het jaar.

Wilco Wittenberg, Richard Buitenhuis, Harrie Dunnewind, Edwin Hofsink, Leo van der Veen, Tom de Lange, Henk Waterink, André van den Poll, Jan de Lange en Dick Rosink waren 25 jaar bij de zaak.

De zaak die zaterdags twee keer kwartier de belangrijkste bijzaak van het leven is.

Gerard Buitenhuis, Arjan van Hemessen en Wilma Prins belijden deze liefde voor het roodzwarte hart al meer dan veertig jaar.

De eeuwige nummer 14, Bert Maat, en Gerrit Noeverman zijn al een halve eeuw (50 jaar dus) aan de club die huist op het Westerpark verbonden.

Deze vijftien trouwe leden werden door het bestuur in het zonnetje en de spreekwoordelijke bloemen gezet. Met voor iedereen een paar mooie woorden en soms legendarische foto's op aanwezige beamer in de volle kantine.

Voetbalvereniging Mariënberg

Bijna meteen opgericht na de bevrijding na vijf jaar gebukt te zijn geweest onder het juk van de bezetter. Begonnen bij de Oale Mölle in Mariënberg, later voetballend op het oude sportveld in Beerzerveld en sinds de jaren zeventig gevestigd op het vertrouwde Westerpark, precies tussen beide dorpen in.Hagendoorn refereerde hieraan op zijn eigen kenmerkende wijze. Piet Keizer kwam langs, ene KoScheele(?) en zelfs de voorzitter van de FIFA en Louis van Gaal. Allemaal weten ze waar Mariënberg voor staat. Waar een kleine club groot in kan zijn. Na het terug- en vooruitblikken gaf de aanvoerder van de club het sein tot brandmeester, met andere woorden: dat de tap voor enkele uurtjes open kon. Gratis en voor niets.

Op de foto Van links naar rechts staand:

Jan de Lange (25 jaar), Arjan van Hemessen (40 jaar), Edwin Hofsink (25 jaar), Dick Rosink (25 jaar), Richard Buitenhuis (25 jaar), Tom de Lange (25 jaar), André van den Poll (25 jaar)

Gehurkt van links naar rechts:

Leo van der Veen (25 jaar), Harrie Dunnewind (25 jaar), Bert Maat (50 jaar), Gerrit Noeverman (50 jaar), Wilma Prins (40 jaar)

Niet op de foto:

Henk Waterink (25 jaar), Wilco Wittenberg (25 jaar), Gerard Buitenhuis (40 jaar)