Hardenberg

Mariënberg proeft weer het zoet

Ingezonden

Na weken van te veel verliespartijen en ondermaatse prestaties was het voor de ploeg van Niels van t Hoog duidelijk: alleen een driepunter zou voor de nodige lucht kunnen zorgen en de bezorgde gezichten weer een vrolijker aanzien geven. Zaterdag 8 februari won Mariënberg met 4-1 van DES uit Nijverdal op westerpark in Mariënberg.

Ook voor DES zat er de nodige druk op. Beide ploegen aan de onderkant van de ladder, beide ploegen met de nodige blessures en uitvallers en dus de vurige wens om uit de gloed van de rode lantaarn te geraken. DES heeft nog een wedstrijd tegoed. Daarvoor moet je soms een greep doen uit de reserves van je club. Zo had DES Pieter Rozema onlangs weer plek toebedeeld in het Nijverdalse team. Het ging dus echt om resultaat vandaag voor beide ploegen. In de beginfase leek het er echter niet op dat de thuisploeg een uiteindelijk puik resultaat zou boeken. In de zesde minuut dartelde Bryan Eshuis frank door de defensie van Mariënberg. Hij verzuimde niet en tekende beheerst de 0-1 aan. Gaande de eerste helft kwam er evenwel meer evenwicht in het duel dat aan weerskanten de nodige kansen opleverde. De 33e minuut leverde dan eindelijk voor de thuisploeg de gelijkmaker op. Uit een prachtige vrije trap schoot André Plaggenmars de bal via onderkant lat achter de lijn. Nog was de scheidsrechter Mulder er niet van overtuigd dat de bal de lijn gepasseerd was. Echter de goed doorgelopen en attente Berry Lenters kopte de terugstuitende bal alsnog binnen: 1-1. Kort voor rust ging een stevige kopbal van André Plaggenmars maar net voorlangs.

Begin tweede helft zette DES meteen de nodige druk en werd Mariënberg behoorlijk teruggedrongen. De DES-spelers wisten elkaar in deze fase gewoon beter te vinden. Toch wist de thuisploeg zich onder die druk uit te werken. Na een amusante schermutseling in het zestien meter gebied van DES was het Ron ten Brinke die op efficiënte wijze de 2-1 op het bord zette. Opluchting op het Westerpark. DES wist dat het moest komen om toch nog enig resultaat te boeken. Het was duidelijk dat daarmee ook enig risico werd genomen: er ontstond meer ruimte in defensie van DES. Daarvan wist de frivole en handige Wesley Willems in minuut 80 te profiteren door in zijn eentje de keeper van DES knap te passeren: 3-1. Dennis van de Veen schoof aansluitend nog op beheerste wijze de 4-1 binnen. Het was de 85e minuut: de middag kon voor de Westerparkbewoners niet meer stuk. In de slotfase van de strijd wist Thijs nog op puike wijze de 4-2 te voorkomen. Eindelijk weer eens drie punten en een hogere plek op de ladder. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ON op de lijst. Een ON dat overigens ook niet optimaal presteert momenteel.