Hardenberg

Mariënberg kansloos na half uur

Door de redactie

VV Mariënberg speelde op zaterdag 9 maart een uitwedstrijd bij koploper PH in Almelo. Dat verliep niet geheel naar wens.

De spits van de nog steeds ongenaakbare koploper PH slalomde na ruim een half uur door de defensie van de roodzwarten bij een gelijke stand van 1-1. Hij leek onbedreigd op weg naar keeper Thijs Altena. Laatste man en aanvoerder Michael Zweers wilde eerst ouderwets shirtje trekken maar bedacht zich, de spits liep dus zonder enig hinder naar de 2-1 voorsprong. Een katachtige redding van Thijs voorkwam echter een nieuwe voorsprong voor PH. Scheidsrechter Willems uit Zeewolde blies echter alsnog voor een vrije trap voor PH. De scheids had het voordeel afgewacht was zijn lezing. Tot overmaat van ramp ontving Zweers vervolgens een rode kaart. PH profiteerde en maakte binnen vijf minuten 2-1 en 3-1.

De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden. PH geloofde het wel, trapte bij tijd en wijle opzichtig op de rem. Mariënberg hield moedig stand, kwam zelfs met tien man soms nog bij de vijandelijke zestien maar afgezien van enkele speldenprikjes konden ze niet veel bewerkstelligen tegen de aanstaande kampioen. Er breken cruciale weken aan voor Mariënberg met wedstrijden tegen onder meer DES, Wilhelminaschool en ASV'57. Ploegen waar wel van gewonnen dient te worden om aan de veilige kant van de streep te blijven.