Hardenberg

Mariënberg heeft alles nog in eigen hand

Door de redactie

De route blijft ook na de 1-4 nederlaag tegen voetbalvereniging Bergentheim op zaterdag 5 april ongewijzigd voor voetbalvereniging Mariënberg. Eindbestemming was, is en blijft handhaving 3e klasse.

Maar de weg er naar toe wordt wel na iedere nederlaag, elke week een stukje moeilijker, hobbeliger, vol met valkuilen en diverse Baustelle zoals onze Oosterburen het zo mooi kunnen zeggen.Door de winst van DES komt de gevarenzone, de twaalfde plek nu wel weer angstig dichtbij. Nog maar één punt. Met wedstrijden tegen Kloosterhaar, Juliana'32, Voorwaarts, OZC en Blauw Wit moeten er voldoende punten gepakt worden om aan het eind van de rit boven de veilige streep te staan.

Voetbalvereniging Bergentheim reisde eigenlijk zonder zorgen af naar het Westerpark in Mariënberg. Onbedreigd op de tweede plek, the best of the rest, net een tweede periodetitel op zak en een volledige fitte- en schorsingvrije selectie. Mariënberg miste gewoon teveel spelers om een sterke vuist te kunnen maken tegen Bergentheim voor 52 weken minus twee wedstrijden.

Onder leiding van routeniers Chiel-Jan Schuldink en Ronnie Hakkers bleef 'Banthum' vanaf minuut één heer en meester op het veld van de roodzwarten.

Ronnie Hakkers opende na dertien minuten de score op het Westerpark. Hij profiteerde van halfslachtig ingrijpen van de thuisploeg.

Aan inzet geen gebrek bij de Mariënbergers maar wel aan het feit dat er niet altijd adequaat werd ingegrepen. Dat was trouwens in de 23e minuut ook een beetje het geval aan de kant van Banthum toen Kevin Bolks de gelijkmaker binnenschoot. Hij was zo'n beetje de enige die wel oplette bij een cornerbal, 1-1.

Na de rust

Toch gingen de bezoekers rusten met een voorsprong. Mariënberg was aan het goochelen rondom de eigen zestien, een hakballetje werd genadeloos afgestraft door Martijn Pouwels die via binnenkant paal de 1-2 noteerde. Hierna lag doelman Rolf Timmer de 2-2 van Rolf Hofsink in de weg, die had gewoon binnen gehengeld moeten worden.

In de tweede helft kwam Banthum vervolgens weer goedkoop aan een grotere voorsprong. Een voorzet van Bergentheim werd onbedoeld het eigen doel in gegleden door Dennis van der Veen.

Marienberg kreeg nog kleine kansjes Het slotaccoord was net als de openingszet voor Ronnie Hakkers, hij tikte simpel de uiteindelijke 1-4 eindstand binnen. Hierna floot scheidsrechter Jan Everlo meteen voor het einde.