Hardenberg

Mariënberg en SVVN spelen weer eens gelijk

Ingezonden

Zaterdag 5 oktober voetbalde Mariënberg tegen SVVN uit Nijverdal op sportpark Groot Lochter. De wedstrijd eindigde in gelijkspel, 1-1.

Van goed voetbal was er niet altijd sprake, er gebeurde derhalve vele andere zaken in het veld. Die opgeklopte spanning, vrijgekomen emoties en soms zichtbare frustaties maakten het leuk om naar het duel SVVN ¿ Mariënberg te kijken. Al zal in beide kampen nog eens achter de oren worden gewreven, voor beide ploegen had winst tot de mogelijkheden behoren. Alle smaken zijn na drie wedstrijden wel de revue gepasseerd bij voetbalvereniging Mariënberg. Het zuur van een nederlaag, het geluk van een overwinning en de ongelijkheid van een remise.

Het duel begon precies elf minuten later. Mariënberg had namelijk haar shirts thuis laten staan. Albrecht Willems was de chauffeur die vlak voor 14.30 uur de shirts bezorgde.

De eerste kans was voor Mariënberg, even later gevolgd door de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Niet veel later ontsnapte de ploeg van trainer Niels van 't Hoog opnieuw aan een achterstand. Beide elftallen voetbalden niet naar haar eigenlijke kunnen. Qua kansen bleef de weegschaal in evenwicht al moet gezegd dat SVVN de betere mogelijkheden hadden maar vergaten om af te drukken.

Na rust ging het duel wel lichtelijk in de brand. Soms kon het vuurtje tijdig worden geblust maar soms werd het dovend vuurtje weer bewust opgestookt. Zowel in- als buiten het veld waren ze verbaal niet altijd even lief voor elkaar. Het maakte dat de wedstrijd vermakelijk was om naar te kijken. Nadat SVVN wederom een kans onbewust liet en in de tegenaanval Patrick Willems ook niet het net vond kreeg Mariënberg een penalty. Rolf Hofsink velde het vonnis van elfmeter. Officieel zijn 200ste doelpunt (volgens voetbalnederland.nl) maar ondertussen zijn alle reken- en excelwonders bij de roodzwarte club het er gezamenlijk over eens. In Nijverdal maakte 'The Legend' alweer zijn 226e goal. Een duizelingwekkend aantal. Niet veel later had André Plaggenmars de 0-2 op zijn schoen maar het schot ging rakelings naast. Twintig minuten voor tijd kwam SVVN middels een vrije trap langszij terwijl Thijs zijn muur nog aan het metselen was, 1-1. In de slotfase kon het alle kanten op behalve de goede. Want SVVN claimde nog een strafschop en niet veel later had de bal ook in de zestienmeter van SVVN op de stip gekund.

Zo speelden SVVN en Mariënberg, niet voor het eerst in de onderlinge historie, weer eens genadeloos gelijk. Zaterdag 12 oktober is Mariënberg op het eigen Westerpark gastheer voor Oranje-Nassau uit Almelo.