Hardenberg

Mariënberg blijft steken op 2-2 in en tegen Bruchterveld

Door de redactie

De euforie na de winst vorige week in de onvervalste kanaalderby tegen Bergentheim kreeg helaas tegen Bruchterveld zaterdag 26 september geen passend vervolg. Na twee keer 45 minuten moesten beide ploegen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

"Zeg het maar, verloor je afgelopen twee punten of won je er gewoon één? Het is maar door welke bril je keek. Mariënberg mag vooral bij zichzelf ten rade gaan. Want het elftal van trainer Niels van 't Hoog speelde gewoon niet goed. Nu kreeg Bruchterveld loon naar werken en behaalden ze een verdiend punt waar hard voor gevochten was. Niet veel spelers bij Mariënberg scoorden namelijk een dikke voldoende, wat een verschil met een week terug toen werkelijk alles van een leien dakje leek te gaan. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Veel supporters waren er al een beetje bang voor...

Tegen Bruchterveld kon het wedstrijdbeeld wel heel anders zijn... Het was stroperig, klonterig, passes kwamen niet aan, veel halve (ziekenhuis)ballen. Weinig tot geen opbouw, er viel weinig lijn in de aanvallen van de Westerparkbewoners te ontdekken. Desondanks leidde de gasten na de eerste helft met 1-2, het was meer geluk dan wijsheid", aldus Alfred Dorgelo van VV Mariënberg.

Bruchterveld liet meteen vanaf de aftrap zien dat zij weinig op hadden met de medekoploper na één wedstrijdronde. Want geheel tegen de verhouding kwam Mariënberg na 18 minuten op de 0-1 voorsprong. Rolf Hofsink ontsnapte aan de buitenspelval, scheidsrechter Niels Mulder liet de aanvaller terecht zijn actie afmaken want offside was het zekers niet. De routenier rondde het fraai af en stifte de bal over de te ver voor zijn goal staande Kevin op de Haar. Lang kon Mariënberg niet van zijn voorsprong genieten. De achterhoede stond erbij en keek er naar hoe Bruchterveld amper vijf minuten alweer langszij kwam. Het was veel getrap in een emmer. De paal voorkwam na een half uur de 2-1 voor de thuisploeg. Met 1-1 op het scorebord leek het publiek richting de rookworst, bier en koffie te vertrekken zij het niet dat Mariënberg nog een vrije trap aan de zijkant kreeg toebedeeld.

Rolf Hofsink draaide de bal in en werd koppend tot de 1-2 gepromoveerd door laatste man Michael Zweers. Doelman op de Haar kwam te laat om nader onheil te voorkomen.

Het tweede bedrijf was wel iets beter dan de eerste helft maar veel hield het niet over.

Het venijn zat een beetje in de staart. De spelers werden wat minder vriendelijker voor elkaar toch leek Mariënberg ondanks slecht voetballen met de drie punten er vandoor te gaan. Maar zes minuten voor tijd een penalty voor de thuisploeg die onberispelijk werd ingeschoten door Lesley op de Haar. Hierna hadden beide ploegen allebei nog een mogelijkheid toch nog in elkaars voordeel te beslissen maar de 2-2 eindstand bleek uiteindelijk na 90 minuten de enige waarheid.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer