Hardenberg

Marie Maas in ridderstand verheven

Door de redactie

Zondagochtend 3 maart werd onder grote belangstelling in recreatiezaal van zorgcentrum de Eik in Slagharen mevrouw Marie Maas geridderd. Prins Stefan de eerste en zijn adjudant Kevin en de Raad van Elf van carnavalsvereniging de Turftrappers hebben gemeend mevrouw Marie Maas de onderscheiding 'Het Koperen Gerief'te verlenen en ook werd haar de titel van 'Hertogin van laborawever tot vrolijke noot' verleend.

Naast de onderscheiding en overhandiging van de oorkonde en de overhandiging van de traditionele krentenwegge barstte het feest los met in het middelpunt Marie Maas.

"Mevrouw Marie Maas u woont sinds twee jaar in zorgcentrum De Eik. Ook uwjongere zus woont in deze zorginstelling. Marie, je vind het jaarlijkse carnaval geweldig en je bent elk jaar steevast van de partij", laat prins Stefan de eerste weten tijdens zijn toespraak. "Ook ben je actief binnen de Eik. Zo help je graag in de keuken en ben ie altijd bereid om een handje uit te steken bij andere activiteiten binnen het zorgcentrum. Het breien van kinderkleding en dekentjes voor kinderen in arme landen behoort tot je hobby's. Ook spaar je doppen van zuivelpakken voor een goed doel namelijk 'blindengeleidehonden'. Mevrouw Maas: je leidt een vrolijk leven hier in De Eik en trekt er nog vol op uit, zowel binnen als buiten en daarom een applaus en een 3-werf alaaf' voor jou Marie Maas", aldus prins Stefan de eerste.