Coevorden

Maria Smit heropent de regenboogkast

Door de redactie

Op vrijdag 9 oktober heropende Maria Smit de regenboogkast in bibliotheek Coevorden. Maria vond het een eer om deze kast te heropenen en ze vindt de kast ook zeer belangrijk. Want vroeger had Maria geen boeken waarin ze zichzelf kon herkennen. Het is nu voor kinderen, pubers en volwassenen een mooie plek om herkenningsverhalen op te doen.

In deze kast staan nu meer boeken voor jong én oud over het thema LHBTI. De bibliotheek kan je wegwijs maken met boektitels over het onderwerp, zo is er een flyer. Daarop staan een heleboel boektitels, sommige daarvan zijn aanwezig, andere zijn gratis op te vragen.

Er zijn nieuwe boeken besteld om jongeren te helpen bij het 'uit de kast komen'. De bibliotheek en de gemeente vragen tijdens de landelijke regenboogweek, van 9 tot 18 oktober, extra aandacht voor de positie waarin lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders, de LHBTI'ers zich bevinden. Sinds februari 2017 is Coevorden Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente een impuls geeft aan sociale acceptatie, veiligheid, weerbaarheid en zichtbaarheid van LHBTI's

LHBTI is een afkorting. De afkorting staat voor de seksualiteiten, lesbisch, homo, biseksueel, de genderidentiteit transgender en interseks personen. In juni 2017 werd de regenboogvlag gehesen op het balkon van Hof van Coevorden.