Hardenberg

Marco Ooms gaat voor Mister Verkiezing

Door de redactie

De 25-jarige Marco Ooms uit Dedemsvaart is één van de negentien finalisten die gaat strijden om Mister verkiezing van de Mister International Netherlands 2019 (MIN). De finale vindt plaats op 28 juni in Barendrecht. Deze internationale verkiezing behoort bij de top 5 grootste Mister verkiezingen wereldwijd.

Marco is in het dagelijkse leven werkzaam bij Samsung als Field Accountmanager Telecom & Tablet in de regio Noord-Oost Nederland. "De organisatie heeft mij benaderd om mee te doen aan de castingdag via Instagram. In het begin was ik nog aan het twijfelen of ik mee wilde doen of niet. Om een beter beeld te krijgen van wat Mister International Netherlands inhoudt heb ik de twee vorige winnaars benaderd om te vragen wat ik hiervan kan verwachten. Deze gesprekken waren positief en hebben mij doen besluiten om mee te doen aan de castingdag op 20 januari. De reden waarom ik meedoe is dat ik meer over deze wereld te weten wil komen om te zien of het uiteindelijk iets voor mij is. Gedurende het huidige traject merk ik dat ik hier steeds meer interesse in krijg. Je leert hier veel van, bijvoorbeeld wat voor signalen je met je houding afgeeft en het presenteren voor een grote groep. Tevens leer je ontzettend veel mensen kennen en dit spreekt mij altijd erg aan".

De looks en de brains

"De organisatie heeft al tegen ons gezegd dat het tijdens deze Mister verkiezing niet alleen om de looks gaat maar ook om de brains. Je persoonlijkheid telt net zo zwaar mee. Hier bedoelen ze mee dat ze willen zien dat je er voor de volle honderd procent voor gaat en altijd positief aanwezig bent, dat de organisatie op je kan bouwen. Ze hebben er niets aan dat uiteindelijk iemand wint waarop ze niet kunnen bouwen, aangezien de winnaar van de finale op 28 juni Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de internationale Mister International verkiezing. Het gaat echt om het totaalplaatje, iemand die representatief is. En als ik dit naar mezelf vertaal, zie ik hier zeker overeenkomsten in. Ik ben iemand die de volle honderd procent ergens voor gaat als die iets wil behalen. Ook zie ik altijd de positieve dingen in het leven, ik wil niet toegeven aan de negatieve dingen en dan gaan opgeven. Je kunt altijd iets positiefs eruit halen. Hierom denk ik dat de jury voor mij moet kiezen".

De voorbereiding

Er gaat een gehele voorbereiding vooraf aan de finale. "Wij hebben gemiddeld gezien twee keer per maand een bijeenkomst met alle finalisten. Deze bijeenkomst kan bestaan uit Catwalktrainingen, fotoshoots, social mediatraining of het bezoeken van andere Mister of Missverkiezingen om een beeld te krijgen van hoe zo'n finale verloopt. Wij moeten zelf sponsors zoeken voor de finale. Denk hierbij aan een kledingwinkel die kleding sponsort voor de casual ronde of een galapak voor de galaronde. De sponsors krijgen dan een vermelding tijdens alle fotoshoots die gemaakt worden en worden geplaatst op Social Media. Dit is ook een belangrijk onderdeel. Verder kijken ze ook erg goed naar wat voor gedrag je vertoont op Social Media en hoeveel 'fans' je krijgt".

Finale

De finale vindt op vrijdag 28 juni plaats in Theater het Kruispunt in Barendrecht. Hier zullen meerdere rondes plaatsvinden, waaronder de casual ronde, de zwemkledingronde en de galaronde. Tevens kunnen er vragen gesteld worden door de jury. Hier kijken ze voornamelijk naar hoe er geantwoord wordt en of je representatief kunt antwoorden voor een grote groep. Uiteindelijk wordt er op deze avond ook bekendgemaakt wie er gewonnen heeft en wie welke subtitel krijgt. Het publiek heeft ook invloed bij de stemming van Mister Public Choice. Dit gaat via de Facebook-pagina van de organisatie en de Instagrampagina. Je kunt beide pagina's vinden via Mister International Netherlands.