Hardenberg

Mans en Dina zijn 50 jaar bij elkaar

Door de redactie

Mans en Dina Veltink-Snijders uit Gramsbergen zijn woensdag 8 januari, namens de gemeente Hardenberg, door wethouder Martijn Breukelman gefeliciteerd met hun 50-jarig huwelijk. Het echtpaar was maandag 30 december precies 50 jaar bij elkaar. Dat vierde het gouden paar met een receptie in zalencentrum Mulder in Baalder.

Mans Veldsink, 71 jaar groeide op in Gramsbergen als oudste kind in een gezin met 6 kinderen. Na de Lagere Landbouwschool in Hardenberg leerde Mans de kneepjes van het vak op het gemengd boerenbedrijf van vader Berend.

Op 16-jarige leeftijd werd het ouderlijkhuis verlaten en ging in de kost bij boer Bouwma van de Helena Hoeve in Brucht waar de eerste guldens werden verdiend. Het boerenwerk werd ingeruild als medewerker buitendienst bij de toenmalige gemeente Gramsbergen. Na de herindeling met Hardenberg werd dit zijn nieuwe standplaats. Maar liefst 37 dienstjaren werd op 62-jarige leeftijd afscheid genomen van zijn werkbare leven. Dina Snijders, 71 jaar zag het levenslicht in de buurtschap Radewijk. Als jongste telg in een gezin met 3 broers werd na de huishoudschool haar eerste werkgever familie de Vries in Hardenberg. Ook hielp Dina mee bij haar moeder Johanna in de huishouding. Het paar leerde elkaar kennen tijdens een kerkelijke bijeenkomst. Na 7 jaar verkering werd er getrouwd in het gemeentehuis van Gramsbergen. Het huwelijk werd gezegend met 2 kinderen en 5 kleinkinderen.