Hardenberg

Manna Corona Hulp

Door de redactie

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Twenterand. Veel organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken, zo ook de gemeente Twenterand.

Eén van de manieren om samen te werken om besmettingen te voorkomen, is te zorgen dat mensen die kwetsbaar zijn te helpen. Daarom is stichting Manna het initiatief gestart om een website in het leven te roepen die hulpvragers en helpers met elkaar verbinden. Om dit goed van de grond te krijgen is het noodzakelijk om per kern of dorp vrijwilligers te krijgen die willen helpen om deze website te laten functioneren. Deze vrijwilligers zijn de sleutelfiguren tussen de helper en de persoon die om hulp vraagt.

Zowel de helpers als de vraag om hulp zal door deze mensen moeten worden bekeken. Als de helper is toegelaten, komt deze in een database, met daaraan gekoppeld de soort hulp die geboden kan worden. Als de hulpvraag is geaccepteerd, zal de hulpvraag worden gekoppeld aan een helper en krijgen beide een e-mail. Als de hulp per telefoon is aangevraagd krijgt de helper een telefoonnummer. Deze mail is er om u de lay-out van de website te laten zien, en om u te vragen om namen van personen die kunnen en willen functioneren als sleutelfiguur door te geven. De kernen die ze in gedachten hebben zijn: Bruinehaar, Den Ham, De Pollen, Geerdijk, Vroomshoop, Vriezenveen, Westerhaar- Vriezenveensewijk. Deze website is maandag 23 maart live gegaan.