Hardenberg

Madelon Baan: "Kans om ambities te bereiken"

Door de redactie

Dinsdag 15 december namen, tijdens laatste raadsvergadering 2020, Mirjam Lubbers uit Balkbrug en Erik Back uit Lutten afscheid van de gemeenteraad van Hardenberg. De VVD-raadsleden verlaten de gemeenteraad op eigen verzoek. De vrijgekomen zetels worden ingenomen door Liam Borger, 22 jaar uit Dedemsvaart en Madelon Baan, 49 jaar uit Hardenberg. Zij worden tijdens de raadsvergadering van 12 januari geïnstalleerd.

Madelon: "Ik ben moeder van vier kinderen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar, een mooie taak Naast moeder zijn werk ik nu ruim een jaar fulltime als Manager Geriatrische Revalidatiezorg en Dagbehandeling bij de zorggroep Noorderboog in Meppel. Hiervoor had ik acht jaar lang een eigen kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen met een dementie in Almelo, deze is overgenomen door een andere zorgorganisatie".

Eerder dan verwacht

In 2017 is Madelon actief geworden in de politiek als lid van de VVD. Eerst op de achtergrond in aanloop naar de verkiezing, in 2018 werd zij schaduwfractielid en nu dan gemeenteraadslid. "Ik zou mij in 2022 zeker weer verkiesbaar stellen, maar kom nu eerder in de raad dan verwacht. Dit zie ik als een mooie kans om mijn ambities waar te maken. Je kan ergens wat van vinden en dit roepen, maar met uiten alleen kom je nergens. Als je wat wilt bereiken, moet je je er ook actief voor inzetten. Geweldig dus dat ik die kans krijg", vertelt Madelon.

Heel veel kansen

"Hardenberg is niet alleen een prachtige plek om te wonen en te leven", laat Madelon weten. "Ik zie ook dat er in de gemeente heel veel kansen liggen voor de toekomst van onze kinderen om te blijven wonen, leven én werken. Kansen en ruimte die volop benut (kunnen) worden, daar wil ik me voor inzetten. De afgelopen jaren was ik al actief in de projectgroep SDG-doelen (Sustainable Development Goals) binnen de gemeente. Duurzaamheid is zeker iets wat dicht bij mij ligt".

Op de vraag wat hoop je te bereiken als gemeenteraadslid antwoordt Madelon het volgende: "In mijn beleving bereik je heel veel door samen te werken. De welbekende punten op de horizon kan je alleen bereiken door een groot draagvlak te creëren, te luisteren en mensen mee te nemen in planvorming. Ook binnen onze gemeente zijn er veel ideeën en initiatieven die gericht zijn op de toekomst. De uitdaging is hoe we deze initiatieven uit kunnen werken, zodat we samen de ruimte krijgen om in actie te komen". Bent u nieuwsgierig naar het verhaal van Liam Borger kijk op pag...