Hardenberg

Maatregel Saxenburgh: het dragen van een mondkapje

Door de redactie

Met ingang van 2 oktober 2020 geldt voor patiënten, bewoners, cliënten, bezoekers, gasten, medewerkers en vrijwilligers een strikt mondneusmaskerbeleid in alle locaties van Saxenburgh.

G. Brokelman

Met de maatregel sluiten wij aan bij het dringende advies van de overheid om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten.

Ziekenhuis/polikliniek

Met ingang van 2 oktober 2020 dragen patiënten en bezoekers/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in het ziekenhuis/polikliniek. Voor opgenomen patiënten geldt als uitzondering, dat zij op hun eigen kamer geen mondneusmasker hoeven te dragen. Bezoekers houden hier hun mondneusmasker wel op. de medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis of één van de poliklinieken, neem dan een eigen mondneusmasker mee. Heeft u geen mondneusmasker bij u, dan krijgt u er bij de ingang.

Ouderenzorglocaties/Thuiszorg

Met ingang van 2 oktober dragen bezoekers/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in de ouderenzorglocaties. Bewoners dragen uitsluitend een mondneusmasker buiten hun eigen afdeling. Zij hoeven geen masker te dragen op hun eigen afdeling. Thuiszorgcliënten hoeven geen masker te dragen. De medewerkers en vrijwilligers dragen wel een mondneusmasker. Bezoekers worden gevraagd hun eigen mondneusmasker mee te nemen. Heeft u geen mondneusmasker bij u, dan krijgt u er bij de ingang één.

Dagbestedingen/wijksteunpunten

Met ingang van 2 oktober dragen cliënten/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in de dagbestedingslocaties en wijksteunpunten. Dit geldt uitsluitend bij binnenkomst en vertrek en bij activiteiten waarbij men in beweging is.

De medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker. Zij vragen bezoekers hun eigen mondneusmasker mee te nemen. Heeft u geen mondneusmasker bij u, dan krijgt u er bij de ingang één.