Hardenberg

Lynn en Joran door naar regionale finale voorleeswedstrijd

Door de redactie

De Nationale Voorleeswedstrijd 2019 is begonnen. Wie is de beste voorlezer van Nederland? Scholen organiseerden eerst een eigen voorleeskampioenschap voor kinderen van groep 7 en 8. Tijdens de voorrondes komen alle voorlees-schoolkampioenen uit de gemeente Hardenberg in actie. Deze voorleeskampioenen gaan verder naar de voorrondes: eerst regionaal, dan provinciaal, en tot slot de landelijke finale. Twee van de drie gemeentelijke voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd hebben al plaatsgevonden. Vandaag 13 februari volgt de derde en laatste voorronde in De Baron in Dedemsvaart.

Tijdens de eerste voorronde maandag 11 februari in het LOC in Hardenberg, werd Lynn Bosman van cbs De Bron uit De Krim als beste gekozen uit negen kandidaten. Dinsdag 12 februari werd van de acht kandidaten Joran Bosma van De Morgenster de winnaar. Joran las voor uit het boek Alleen op de wereld van Hector Malot.

De regionale finale vindt plaats op 6 maart in De Carrousel in Ommen. De landelijke finale is op woensdag 22 mei in Schouwburg Amstelveen.

Bekijk het filmpje van dinsdag 12 februari.