Hardenberg

Lydia Veld is de beste voorlezer van Overijssel

Door de redactie

Vier voorleeskampioenen streden in Overijssel op 6 april om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Op 6 april organiseerde Rijnbrink voor de vijfde keer de provinciale finale van Read2Me!. Lydia Veld van het Greijdanus uit Hardenberg heeft deze wedstrijd gewonnen.

Vier leerlingen van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 80 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury had de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in de het auditorium van CODA in Apeldoorn.Lydia Veld neemt het op 25 mei op tegen de andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.