Hardenberg

Lutten verliest met 5-3 van Hollandscheveld

Door de redactie

Lutten heeft de fantastische opening van het nieuwe voetbal seizoen van vorige week niet kunnen prolongeren. In de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld werd het zaterdag 26 september maar liefst 5-3 voor de thuisclub.

Het was een matige wedstrijd die bepaald werd door persoonlijke fouten. In maar liefst vijf doelpunten stond een persoonlijke fout aan de basis. Het scoreverloop in het begin deed vermoeden dat het weleens een basketbal uitslag kon worden, want binnen de 6 minuten was het al 1-1, nadat Lutten in de vierde minuut op 0-1 voorsprong gekomen was. Bij een kluts tussen de verdedigers van de thuisclub kwam de bal pardoes voor de voeten van Frank Altena te liggen, die met een hard schot de keeper het nakijken liet. Maar lang hield dus die voorsprong niet stand. Na slecht verwerken van de bal in de verdediging werd dit ook genadeloos afgestraft. Een keepersfout deed de thuisclub op voorsprong komen. Daarna werd het nog 3-1 door een harde kopbal. De ruststand van 3-2 kwam op het bord door een subtiele voet beweging van Frank Altena, die daarmee de keeper verraste. Alle hoop dus voor de Luttenaren voor een goed gevolg in de tweede helft. Echter wie nu denkt dat Lutten getergd uit de kleedkamer zou komen, was het juist de thuisclub die door afjagen de bezoekers tot fouten dwong. Zo werd het direct na de aftrap 4-2.

In de 52ste minuut gaf Nick Weekamp met een score, na alweer een persoonlijke fout, Lutten toch weer hoop op een goede uitslag: 4-3 dus. Kansen kwamen er daarna nog genoeg, maar de keepers revancheerden zich door goede ingrepen. De hoop op nog een gelijkspel werd in de 89ste minuut de kop in geslagen na een concentratiefout. Eindstand 5-3. Hollandscheveld kon de kater van tweemaal verlies in het vorig seizoen gaan wegspoelen.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer