Hardenberg

Lutten klaar voor feestweek

Door de redactie

Sinds 2002 wordt er jaarlijks een feestweek gehouden in een feesttent op het evenemententerrein bij het dorpshuis in Lutten. Ieder jaar zet de feestcommissie een gevarieerd programma in elkaar voor jong en oud. De feestweek wordt gehouden rond de Koningsdag en/of meivakantie. Het programma is rond. Het feest kan dus beginnen. Het is bijna tijd voor de verkorte versie van Feestweek Lutten. Dit jaar vijf dagen in plaats van acht. Feestweek 2019 wordt van 25 april tot en met 29 april gehouden.

E.Veltink

Het is een bomvol programma. Op donderdag 25 april beginnen ze sportief en gaan hardlopen, de Lutter Run. Kinderen lopen vanaf 18.30 uur de 1,2 kilometer en volwassenen vanaf 19.30 uur de 5 kilometer. Wil je dan echt niet meedoen, mag je altijd komen aanmoedigen! Om 19.00 uur starten ze ook met een jeugdavond. Hoe deze er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken over een darttoernooi, maar ook een FIFA-toernooi. De jeugd vanuit Stevenshonk heeft de organisatie hiervoor op zich genomen. Laat u verrassen. Houd de website/Facebook in de gaten. Vrijdag 26 april vindt de 55+ middag plaats. De tent zal erg gezellig aangekleed zijn voor hen en ook voor VrijMiBo, vrijdagmiddagborrel, die na de 55+ middag is. Een nieuwe activiteit waarbij gezellig een drankje drinken en het weekend inluiden het belangrijkste doel is. Geen harde muziek, geen dikke show, geen spelletjes; gewoon lekker een sappie drinken en toasten op het weekend. Uiteraard zijn er fijne hapjes te koop, want bij een biertje hoort een stukje worst en kaas. Na de VrijMiBo knallen ze in één keer door met Café de Tent. Eigenlijk hetzelfde concept, maar dan met muziek en een bak vol gezelligheid. Uiteraard zal er een grote verloting zijn met ogenschijnlijk gigantische prijzen. Entree is deze avond gratis. Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Om 11.00 uur is de start van Baantie Over aan de Zwartedijk. Dezelfde locatie, dezelfde gezelligheid en iets meer activiteiten eromheen. Voor de Bobs start er om 18.00 uur een oriënteringsrit. Nationaal bekend door de leuke en strakke organisatie waarbij weer dikke prijzen te winnen zijn. Na de oriënteringsrit gaat om 21.00 uur de tent weer open. Tot aan 22.00 uur betaal je géén entree. Daarna wordt de entree vijf euro. Waarvoor? DJ RamonS en de band Super Sundays. Dat zal dus weer een dikke party worden. Zondag 28 april wordt om 14.30 uur de Samenkomst in de tent gezamenlijk georganiseerd door de kerken van Lutten. Na de Samenkomst start om 17.00 uur Culinair Lutten. Dit jaar buiten en met het thema Boergondische BBQ. Lekker zelf barbecueën, speciaal biertjes, fijne wijn en nog veel meer. Een goede afsluiting van de zondag, denkt de organisatie.

Maandag 29 april staat de Kindermiddag op de planning. Deze start om 13.45 uur. Na de Kindermiddag wordt de tent omgebouwd voor de traditionele, jaarlijks terugkomende Lutter Bingo met gigantische prijzen. Deelname is tien euro. Op de site vindt u het programma, foto's en allerlei ander informatie over de feestweek in Lutten.

E.Veltink