Ommen

Lustrum editie Festival op de Vecht: drie dagen spektakel op en rond de Vecht in Ommen

Door de redactie

Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus vormt de Vecht in Ommen opnieuw het decor voor het spetterende spektakel Festival op de Vecht. De spotlights worden drie dagen lang vol op Ommen, de Vecht en het Vechtdal gezet.

Festival op de Vecht viert een eerste lustrum, want dit is de vijfde driedaagse editie, en pakt uit met een verrassend en gevarieerd programma voor jong en oud.

Eighties Night

Vanaf een groot, overdekt, drijvend podium op de Vecht naast de Vechtbrug wordt op donderdagavond voor het eerst een geweldige Eighties Night gepresenteerd. Met optredens van de koren Vocalicious uit Ommen, S(w)ingTime uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug en een Queen tributeband Queen Forever. Op vrijdag is er de kinderdag en de ondernemersbijeenkomst. Op zaterdag wordt er een water informatiemarkt gehouden.

Het festival wordt afgesloten met een groots Vecht Concert op zaterdagavond. Op het drijvende podium op de Vecht, omlijst door een sprookjesachtig decor vol feestelijk verlichte boten en bootjes geeft een keur aan gerenommeerde artiesten een bruisend veelzijdig concert, waaronder The Roaring Jazz Quartet, Julia van Bergen, Motel Westcoast en Michele David & The Gospel Sessions.

Het bijzondere muzikale gezelschap Motel Westcoast bestaat uit vier topvocalisten: Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas en een vijfkoppige band met o.a. Hubert Heeringa (bekend van 'De beste zangers van Nederland'). Zij spelen en zingen de meest populaire Amerikaanse 'Westcoast'-nummers aller tijden. Sluitstuk van het concert is de absolute topact Michelle David & The Gospel Sessions. Zij traden op 5 mei j.l. in aanwezigheid van de koning en koningin op tijdens het Concert op de Amstel en zijn graag geziene gasten op grote festivals.

Vroegboek korting

Iedereen die vóór 16 juni kaarten koopt, krijgt tien procent vroegboek korting. Extra leuk met het oog op Vader- en Moederdag. Geef eens kaarten voor het festival cadeau en maak daarbij gebruik van de korting. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.festivalopdevecht.nl.