Hardenberg

Luiers voor Lesbos

Door de redactie

De Sportfabriek in Vriezenveen gaat luiers inzamelen voor vluchtelingen op Lesbos. Daar leven de mensen in moeilijke omstandigheden en is een grote behoefte aan luiers.

Als je lekker aan het sporten bent, kunnen je kinderen lekker spelen bij de kinderoppas van De Sportfabriek! Alle kinderen die daar komen, kunnen een schone luier krijgen wanneer dit nodig is. Stel je voor dat je jouw baby niet een schone luier kunt geven wanneer dit nodig is. Bij zo'n duizend baby's en moeders is dit realiteit. Dit gebeurt vandaag de dag op Lesbos. De mensen van De Sportfabriek hoorden dit van Gijs en Melissa Wessels. Zij hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor de mensen op Lesbos en daarnaast is Gijs in oktober als vrijwilliger naar Lesbos geweest om daar te helpen. Op Lesbos zitten op dit moment rond de 19.000 mensen op een plek die bedoeld is voor 3.000 mensen. Naast dat ieder kind en baby maar één luier per dag kan krijgen, zijn de omstandigheden waarin deze mensen de winter door moeten komen verschrikkelijk. De Sportfabriek wil samen met Vriezenveen iets doen voor deze mensen. Daarom willen ze duizend pakken luiers in gaan zamelen! "Het is een uitdaging, maar samen met alle sporters van De Sportfabriek en oos Vjenne moeten we dit makkelijk kunnen halen", aldus de mensen van De Sportfabriek.

Help mee

Wil jij De Sportfabriek helpen om hun doel te halen? Breng dan zoveel mogelijk pakken luiers naar De Sportfabriek aan de Nijverheidsweg 8 in Vriezenveen. Bij voorkeur luiers in de matem 1 en 2, maar alles is welkom. Heb jij vragen of wil jij met jouw sportvereniging, kerk of vriendengroep helpen door dit op te pakken? Neem dan contact op met De Sportfabriek, 0546¿567572 of met Melissa Wessels, 06¿30792091. Of stuur een mail naar info@de-sportfabriek.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer