Ommen

Ludieke opening van Beeldentuin Witharen

Door de redactie

Op zondag 5 mei om 15.00 uur zullen de kunstenaars die dit seizoen exposeren in Beeldentuin Witharen, zelf eigenhandig, op een ludieke wijze, de zomerexpositie 2019 openen.

Deze keer geen wethouder of burgemeester, maar de makers van de beelden zelf die in het zonnetje worden gezet. Zij zijn degenen die straks vijf maanden hun werk beschikbaar stellen voor de expositie, en ervoor zorgen dat steeds meer mensen de weg naar Beeldentuin Witharen vinden. Behalve het werk van de gastexposanten vindt u natuurlijk ook het werk van de eigenaren van de beeldentuin in Witharen: meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema.

Gastexposanten

De gast exposanten van Beeldentuin Witharen in 2019 zijn: Eveline Bekkering, Grolloo, steen; Karin Lesuis, Exloo, cortenstaal; Ties Mulder, Hengelo, steen; Christa Versluijs, Bergen (NH),keramiek; Corrie Kaas, Broek op Langendijk, steen; Lettie Gerber, Gramsbergen, keramiek; Harma Wierbos, Alteveer, glas; Marion van der Schelde, Rotterdam, div. materialen; Glaswark; Monique Nijmeije ,Wierden &Evelien Limbeek, Zenderen, glas/rvs; Jan Flierman, Ugchelen, beelden van bielzen; Ton Scheerhoorn, Gramsbergen, rvs.

De Schaapskooi

In Galerie de schaapskooi van Beeldentuin Witharen exposeert van 1 mei tot en met 14 juli Carla Luik uit Ommen met aquarellen en acryl; en van 18 juli tot en met 29 september Max Timmerman uit Nieuwleusen met acryl en olieverf. De tuin is te bezoeken van mei tot en met 29 september op donderdag vrijdag, zaterdag en zondag van11.00-17.00 uur. Andere dagen op afspraak. Er is koffie/thee en een terras. Galeries en Beeldentuin zijn toegankelijk voor mensen met een beperking: aangepast toilet, twee rollators, een rolstoel en een scootmobiel zijn aanwezig. Honden worden toegelaten, mits aangelijnd.U vind de schaapskooi aan de Witharenweg 24, 7738 PG Witharen; 0523-676272l Voor meer informatie kunt u terecht op www.atelierwitharen.nl.

Overigens kunt u al eerder een voorproefje nemen van de expositie, want vanaf donderdag 2 mei is de Beeldentuin Witharen al te bezoeken. Bovendien doen zij dit wekend ook mee met het kunstweekend 'Kunst om Dalfsen', waarbij je op 4 en 5 mei meer als 40 kunstpunten kunt bezoeken. Maar wil je persoonlijk kennismaken met de kunstenaars dan bent je van harte welkom op zondag 5 mei bij de opening.