Hardenberg

Luca Aufderhaar tweede van Regio Oost

Ingezonden

Afgelopen weekend werden er in Nijmegen de regionale Lange Afstanden zwemkampioenschappen georganiseerd vanuit district oost. Lotte Aufderhaar, Luca Aufderhaar en Taco Hengstman namen vanuit De Grunte deel.

Zaterdag startte Lotte met een 400 meter wisselslag. Deze afstand zwom ze voor het eerst in een 50 meter bad. Het werd een mooie tijd en een keurige 8e plaats.

Zondag mochten de heren aan de start verschijnen. Luca beet het spits af en deed dat boven verwachting. Op de 800 meter vrije slag zwom hij niet alleen een dik persoonlijk record, hij mocht daarmee ook zijn eerste medaille op een Regionaal toernooi tijdens zijn zwemcarriere in ontvangst nemen.

Taco Henstman wist ook knap zijn persoonlijk record te verbeteren, hij werd 5e. Op de 400 meter wisselslag werd het helaas een disqualificatie.

Eline Pullen haalt uit

Datzelfde weekend werd er in Hardenberg een limietwedstrijd georganiseerd. Tijdens een vlotte wedstrijd kwamen 26 zwemmers van De Grunte ieder 3 keer aan de start.

Eva Havelaar, Luca Aufderhaar, Walter Dijk, Ruben Dijkstra en Taco Hengstman wisten al hun gezwommen afstanden af te sluiten met mooie persoonlijke records. Taco zette daarbij de grooste verbetering van de dag op zijn naam. Hij deed dat op de 50 meter vlinderslag.

Op de 50 meters was er ook een mooie tijd voor Michelle Mulder op de vrije slag, ze dook met 37.91 flink onder de 40 seconden. Op de

Ook op de 400 meter vrije slagen gingen er heel wat seconden van beste tijden af. Opvallend was het sterk zwemmen van Eline, met een 5.48.04 zette ze een prachtige tijd neer. Ook Luuk Tangenberg haalde 10 seconden van zijn PR af. Alyssa Eilander deed daar met 24 seconden nog een flinke schep bovenop.

Het laatste nummer 200 meter vrije slag waren de juniorenzwemmers die van zich lieten horen. Zo zwom Rens Minke voor het eerst onder de 3 minuten en deed dat flink met 2.45.98. Datzelfde gold ook voor Eva Havelaar met 2.51.67. Luca Aufderhaar zwom naar een Overijsselse A limiet met 2.41.37