Hardenberg

Loopgroep de Vechtdallopers

Door de redactie

Loopgroep de Vechtdallopers, opgericht op 1 maart 2020, is een loopgroep die trainingen verzorgd in Hardenberg, Slagharen en in Dedemsvaart. De loopgroep met Adri en Anita Deemter uit Dedemsvaart als aanstuurders heeft zowel hardloopgroepen als wandelgroepen. De hardloopgroepen zijn verdeeld in verschillende niveaus, de gevorderden en snellere lopers, de rustige groep en de recregroepen. De missie van de Vechtdallopers is om iedereen in beweging te krijgen en te houden, plezier in het bewegen staat voorop.

In de periode dat er niet in groepsverband kon worden gelopen of gewandeld is er achter de schermen van alles gedaan om contact te houden met de leden en om ze in beweging te krijgen. Twee keer per week werden er oefeningen gedeeld, er werd een 'wedstrijd' gehouden wie het vlakste een vijf of tien kilometer kon hardlopen of wandelen, de maandelijks nieuwsbrief werd als vanouds verstuurd, met Pasen was er een inzending van de mooiste paasfiguren.

Uitstapjes

Naast de doordeweekse trainingen wordt er regelmatig in het weekend een gezamenlijk loopje georganiseerd, er is volop variatie in parcours. In de mooie Vechtdalshirtjes zie je de lopers in Junne, het Duitse bos, Uelsen, VAM bult in Wijster, Driehoek bos of Rheezerbelten.

Trainers

Adri is meer dan dertig jaar trainer en heeft vele mensen geholpen met opstarten met wandelen en hardlopen. Hij stond aan de basis van de Ultieme Uitdaging van Hardenberg. Het schema dat hij heeft gemaakt staat nog steeds als basis. Het is niet alleen het schema en uitvoering maar ook het enthousiasme dat hij bij de mensen overbrengt. Zoals hij het zelf zegt: "het is een plezier om te genieten van het bewegen, van de omgeving en mooi als mensen dit ook zo willen en kunnen ervaren, ieder op zijn/haar eigen niveau". Zelf was hij niet onverdienstelijk als wedstrijdatleet. Hij liep vele honderden wedstrijden en behaalde vele podiumplaatsen. Anita is de stille kracht met ook veel ervaring en zet dit in door persoonlijk begeleiding. Ook zij heeft vele wedstrijden gelopen met diverse marathons waarbij haar kracht de vlakke races zijn.

Adri is er trots op dat veel mensen nog lekker actief bewegen, is het niet met hardlopen dan is het wel met wandelen. "Het maakt niet uit waar mensen dit dan blijven doen, zelfstandig of bij een andere club. Dat je aan de basis staat om mensen te laten ervaren dat je meer kunt dan je zelf denkt en langer kunt volhouden voor een gezond leven".

Als trainer/opleider van de Atletiekunie heeft Adri alle acht trainers van de Vechtdallopers begeleid in het verkrijgen van de licentie voor trainers of assistent-trainer. Dank zij deze trainers is het mogelijk om kwalitatief goede trainingen te verzorgen in relatief kleine groepen van maximaal twintig deelnemers.

Challenge

Onlangs zijn ze gestart in samenwerking met Vitaal Vechtdal om mensen met een achtergrond van Diabetisch, COPD of anders middels wandelen te laten bewegen. Zowel Anita als Adri laten zien veel geduld en passie te kunnen overdragen aan de mensen om het zeker twintig weken vol te houden.

Adri verwoordt het als volgt: "Het is net als met een marathon, het begint in je hoofd dat je iets wilt, dan de plaats, dan het inschrijven en dan samen er naar toe werken om je doel te halen. Dan ben je een topper als je dit volhoudt".