Hardenberg

Lionsclub Hardenberg met activiteit voor Stichting Semmy

Door de redactie

In het weekend van 12, 13 en 14 april hebben Lions en Leo's door het hele land zich ingezet voor onderzoek naar kinderkanker.Ook de Lionsclub Hardenberg organiseerde op zondag 14 april een activiteit. Op de markt in Hardenberg werdtegen elk aannemelijk bod nagels gelakt. Geïnspireerd door Tijn wilden ze graag zoveel mogelijk geld ophalen. Alle opbrengsten kwamen ten goede aan Stichting Semmy, een vrijwilligersorganisatie die onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen financiert.

In het actieweekend hebben ze zich ingezet voor onderzoek naar kinderkanker. Dat is nodig, want kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer één bij kinderen van twee tot elf jaar. Ieder jaar krijgen 600 kinderen kanker en één op de vier kinderen redt het helaas niet. Voor kinderen met hersenstamkanker is de overlevingskans zelfs nul. Dat vinden wij als Lions verschrikkelijk. Voor de ouders, voor familie, maar vooral voor de kinderen zelf. Om zo snel mogelijk van die nul af te komen en kinderen met hersenstamkanker een toekomst te kunnen bieden, organiseerden ze dit landelijke actieweekend. Ook andere Lions- en Leoclubs organiseerden acties en gingen aan de slag voor onderzoek naar kinderkanker.

Om de resultaten van het actieweekend zo concreet mogelijk te maken, werken de Lions samen met Stichting Semmy. De stichting financiert onderzoek naar hersenstamkanker en werkt nauw samen met het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en het VUMC. Stichting Semmy werd opgericht door John en Nicole, de ouders van Semmy. Semmy overleed in 2007 op vijfjarige leeftijd aan de gevolgen van hersenstamkanker.

Prof. Dr. Gertjan Kaspers is hoofd kinderoncologie bij het VUMC en als ambassadeur verbonden aan Stichting Semmy. "Onderzoek naar kinderkanker is essentieel om de overlevingskans van kinderen te vergroten. Daar doen mijn team en ik elke dag ons uiterste best voor. Met de donaties van de Lions en Leo's en Stichting Semmy kunnen wij meer onderzoek doen naar hersenstamkanker en hopen we dat we kinderen zoals Semmy een welverdiende toekomst te kunnen geven."

Over de Lions en Leo's

Ze zijn 's werelds grootste serviceorganisatie. Met 1,4 miljoen Lions leden in meer dan 200 landen en 175.000 Leo's leden in 145 landen zetten ze zich wereldwijd in voor het goede doel, hoe groot of klein dat ook is. In Nederland zijn ruim 11.000 Lions georganiseerd in 435 clubs en 250 Leo's in 19 clubs, met als belangrijkste motto: We Serve. Wij dienen de samenleving, altijd en overal. Voor meer informatie over de Lions of Leo's, bezoek www.lions.nl of www.leo-club.nl