Ommen

Line-up 2-daags festival Into The Wild wulps en uitdagend!

Door de redactie

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september staat in Bostheater Ommen het festival 'Into The Wild' gepland. De line-up op deze dagen mag gezien worden. De aftrap vrijdag is voorbehouden aan Dig Deeper. De band uit Noorwegen zoekt het in alt country en rock en doet qua sfeer en sound denken aan The War On Drugs, Grateful Dead en Neil Young. Er zijn mindere referentiekaders denkbaar. Daarna is het podium voor The Cosmic Carnival. Natuurlijk, Fleetwood Mac! The Cosmic Carnival is een veelgeprezen tributeband van het iconische Brits/Amerikaanse gezelschap. Wie kent niet de hits Don't Stop, Sara, Rhiannon of Go Your Own Way.

Op zaterdag wordt al vroeg in de middag afgetikt en wel om 13.00 uur. Rond 23.00 uur sterven de laatste klanken weg. Even de artiesten bij langs?

Wat is dat in de vroege middag? Engelen? Nee, het zijn Felicia en Manon Bosch. Verder te zien en beluisteren in het Magische Bos, in volgorde van opkomst: Maurice van Hoek, Baer Traa, Valvetronic Brassband en hier wordt denderend afgesloten, welzeker, Tricklebolt!

Manon Bosch wordt op Mainstage afgelost door achtereenvolgens Wolf & Moon, Rondé, Garrett T. Capps, EUT en Stones Sessions. Deze laatste band stond begin dit jaar in een uitverkochte grote zaal in Hedon Zwolle, toert door heel Nederland en gaat dit najaar een aantal optredens verzorgen in China.

Enkele artiesten nader verklaart: Rondé brengt indiepop en stond op grote festivals als Mysteryland, Concert at Sea en Lowlands. EUT staat voor sterke songs en boeiende melodieën. Vette, aanstekelijke popnummers, dynamisch en intrigerend, zonder te gepolijst te klinken. Referentiekaders? Denk aan Pixies, Yeah Yeah Yeahs, Blur, Weezer, Wilco en Beck. Het bostheater kijkt ook over de grens. met Garrett T. Capps. Geef je over aan zijn dansbare countrynummers, aangevuld met ontroerende Townes & Parsons-achtige songwriting.

Voor exacte aanvangstijden, toegangsprijzen, route en eventuele overnachting: zie www.bostheaterommen.nl.