Hardenberg

Liesbeth Dekker lanceert literaire thriller

Door de redactie

Van de auteur Liesbeth Dekker uit Kloosterhaar verscheen eind januari haar eerste literaire thriller: Schuldig. Op 20 februari organiseert de auteur een lokale presentatie in de Schrijfkamer in Hardenberg (LOC+). Zij leest dan fragmenten uit het boek voor, schrijfcoach Janko Ekkel geeft een workshop en natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen en een boek te laten signeren.

Schuldig is een aangrijpende thriller over liefde en schuld. Rebecca heeft een geweldig leven. Het is precies zoals ze het altijd wilde. Toch slaat de twijfel toe. Houdt ze wel genoeg van haar man? Wordt ze niet te veel geleefd door haar familie? Komt haar carrière voldoende aan bod? Vol schuldgevoel over haar twijfels vertrekt ze naar Griekenland, waar ze besluit het roer radicaal om te gooien. Dan komt het bericht dat haar moeder spoorloos is verdwenen en keert ze op stel en sprong terug naar Nederland. Ze lijkt gedwongen om de draad van haar oude leventje weer op te pakken. Het is volkomen onduidelijk of haar moeder vrijwillig is verdwenen of dat er sprake is van een misdrijf. De politie start een onderzoek.

Liesbeth Dekker schreef eerder een boek over kleurengenetica bij paarden, is bekend als schrijver voor Verhalen voor de Nacht bij omroep NOOS en schreef vier verhalen voor het boek Onzichtbare Mensen, dat werd uitgeven ter ere van het jubileumjaar van de Ommerschans. Voor De Toren schreef ze een aantal columns. Aanmelden voor de boekpresentatie is mogelijk via liesbeth.dekker@live.nl.