Hardenberg

Liefde houdt al 50 jaar stand

Door de redactie

Donderdag 18 april was het precies 50 jaar geleden dat Jan De boer, 74 jaar, en Gerrie Schreurs, 71 jaar, elkaar het jawoord gaven. Wethouder Alwin te Rietstap kwam namens de gemeente in Dedemsvaart om het gouden paar de felicitaties over te brengen.

Gerrie Schreurs leerde Jan kennen op veertienjarige leeftijd. Jan was drie jaar ouder. Na zeven jaar verkering werd er getrouwd in het stadhuis van Zuidwolde.

Jan de Boer werd geboren in Oud-Avereest als tweede telg in een gezin met drie kinderen. Na de LTS en met het diploma op zak werd zijn eerste en enige werkgever Klaver Machinefabriek in Dedemsvaart. Met 45 dienstjaren en op 61-jarige leeftijd maakte Jan gebruik van een VUT-regeling. Gerrie Schreurs haar wieg stond in Schottershuizen een buurtschap nabij Zuidwolde als negende telg in een gezin met dertien kinderen. Na de huishoudschool hielp Gerrie moeder Geertje bij de huishouding. De eerste guldens werden verdiend bij Bosscher een beschuitfabriek in Dedemsvaart. Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen en drie kleinkinderen. Het paar is actief in het vrijwilligerswerk: Jan bij voetbalvereniging SCD '83 en Gerrie bij zorgcentrum Van Dedem Marke.