Hardenberg

Lezing Oedeemtherapie

Door de redactie

Het Vechtgenotenhuis organiseert op donderdag 2 april in samenwerking met Fysio Totaal uit Hardenberg een lezing in het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg 5d in Ommen De lezing gaat over Oedeemtherapie en therapeutische elastische kousen. Tijdens deze lezing geven ze graag antwoord op vragen als 'Wat kan een oedeemfysiotherapeut voor mij betekenen?' Vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen, de lezing start om 20:00 uur. Om 21:15 uur wordt de avond afgesloten.

De lezing wordt gegeven door Ceciel Stremmelaar. Een lezing over zowel oedeemtherapie als therapeutische kousen, waarbij alle ruimte is voor uw vragen. Oedeemtherapie houdt zich bezig met behandeling van patiënten die beperkt worden door (lymf)oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Lymfoedeem is een chronische aandoening die vaak geleidelijk ontstaat en/of ontstaan is door een operatie, bestraling of chemokuur.

Als aanvulling op de behandeling kunnen (eigen) therapeutische elastische kousen aangemeten worden bij lymfe- en/of lipoedeem, maar ook bij gevoeligheid voor trombose bij lange reizen, tegen spataderen, tijdens zwangerschap, etc. De lezing in het Vechtgenotenhuis is voor iedereen gratis toegankelijk. Vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen, de lezing start om 20:00 uur. Om 21:15 uur sluiten we de avond af.

Opgeven kan tot en met 30 maart via info@vechtgenoten.nl. Meer informatie vindt u op www.vechtgenoten.nl