Hardenberg

Lezer aan het Woord

Door de redactie

Onder deze rubriek worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Geachte Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg

Graag zou ik even wat zaken onder uw aandacht brengen. De burgemeester heeft al een x een schrijven met foto's gehad over onze park De Praam in Slagharen. Want ik heb toen met de titel geschreven ''Zoek het Verschil''. Ik ben niet de enigste die het opvalt maar juist heel veel ingezetene van de gemeente Hardenberg. Ik heb al zo vaak gezegd als jullie iets maken, onderhoud het dan ook! De vorige keer zag ik de oorspronkelijke beplanting niet eens. Zo hoog was het onkruid gegroeid. Bijna elke dag wordt er wel rondom het gemeentehuis geveegd, gesnoeid of gemaaid. Tja het moet een visitekaartje zijn voor de bezoekers die dit pand zien of bezoeken.

Het resultaat was de vorige keer dat er flink aan gewerkt moest worden. En een medewerker vertelde me nog; dit is jouw werk hé? Ja dat kun je wel stellen, want als iedereen zijn/haar mond dicht houd gebeurd er nooit wat. En ik kan u vertellen het waren geen kruiwagens maar wagens vol. Regelmatig de schoffel door is de enigste oplossing en zorgt ook voor minder afval. Want we letten ook op de centjes. Dan werd me de vorige keer ook nog verteld (overleg) over het Pastoorsbos door het rooien van bomen in een roekenkolonie. Er zou wat aan het pad gedaan worden. Tja ineens is het geld op werd me verteld. Ja als het geld op is? Dan gaan we toch geen bomen rooien? En dan al die mooie rododendrons die door de machines beschadigd zijn. Wat kost dit dan wel niet. Het pad is er nog steeds niet. Ah ja! Houtsnippers moet er verkocht worden voor een kippenbedrijf. Aan de ene kant wilt u duurzaam zijn en aan de andere kant? Tja dat mag u zelf invullen.

Een oplettende burger

Hillie Waning Vos

Slagharen