Ommen

Lewis op WK en EK dog frisbee

Ingezonden

Lewis en Amy von Piekartz van Happy Tails uit Beerzerveld namen op zondag 1 september deel aan het WK dog frisbee in Chicago (VS). Lewis (10) is het op een na jongste kind dat ooit op een WK heeft gestaan; zus Amy stond zes jaar geleden als achtjarig meisje op het WK in Florida. Een kleine week later namen beiden deel aan het EK in Zwitserland.

Lewis had als debutant één doel: niet laatste worden. Dat lukte, hij en Apryl werden 29e. Amy had zich gekwalificeerd met vier honden, maar op het WK mag je met twee honden deelnemen. Het werden Kate en Wish, moeder en dochter. Voor Kate was het de zevende keer dat ze mee mocht naar het WK. Wish (2) heeft dit jaar haar eerste seizoen gespeeld en speelt direct mee in de wereldtop, in de voetsporen van vader (Ross) en moeder Kate. Beide hebben super gespeeld en Amy en Kate werden uiteindelijk elfde in de freestyle, terwijl het niveau op het WK hoger was dan ooit tevoren.

Na terugkomst hadden de kinderen geen tijd om op adem te komen. Het jeugdjournaal stond op de stoep om een item te maken van de twee Beerzerveldse kids in Amerika. 's Avonds waren Amy en Lewis op tv waar ze mochten vertellen over hun sport en over het WK.

Europees kampioenschap

Vier dagen later ging de reis naar Zwitserland, waar ze het EK mochten spelen. Lewis en Apryl behaalden een heel mooie 27e plaats op de combined. Ze hebben genoten samen. Rozemarijn ten Brinke (12) uit Bruchterveld was er ook en zij werd met Flirt 26e. Sanne Boksebeld uit Hardenberg werd 22e in de distance, Natascha en Sky werden 20e. Amy en Wish werden 19e overall, met Ross mocht ze de finale spelen en behaalde ze de zevende plaats. Kate speelde een voortreffelijke eerste ronde maar helaas een iets mindere tweede ronde. De kerkklokken in het dorp begonnen allemaal tegelijk te luiden, wat Kate spannend vond. Maar ze behaalden toch een heel mooie vijfde plaats op het EK.

Alle wedstrijden voor dit jaar zitten er nu op. Lewis en Amy kunnen terugkijken op een geweldig leuk, leerzaam en sportief 2019.