Hardenberg

Levensloopbestendige woningen in Slagharen

Door de redactie

Vechtdal Wonen, fusiecorporatie van Beter Wonen Vechtdal en De Veste, is gestart met de bouw van vijf levensloopbestendige woningen aan de Dr. Willemslaan in Slagharen. Tijdens de informatiebijeenkomst die donderdag 4 april gehouden is in de Buurtkamer van de Praam bleek dat er veel interesse is in dit soort woningen.

Dit bleek ook uit het onderzoek uit 2017 van Plaatselijk Belang Slagharen en Beter Wonen Vechtdal. Er worden in totaal tien woningen gebouwd op het terrein aan de Dr. Willemslaan, vijf huur- en vijf koopwoningen. De verkoop loopt via Vrieling Makelaardij.

De woningen

De woningen zijn praktisch ingedeeld en gericht op het gebruik door senioren. De hoofdslaapkamer en de badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich naast de technische ruimte een tweede slaapkamer en een bergruimte. De huurwoningen worden gasloos uitgevoerd, een warmtepompsysteem zorgt voor (vloer)verwarming en warm water. Zonnepanelen op het dak leveren energie aan de woningen. Zo voldoen de woningen niet alleen aan de duurzaamheidsvraag van de toekomst, maar bespaart dit ook op de energiekosten voor de bewoners.

Planning

De planning is om de woningen medio oktober 2019 op te leveren. De verhuur start vanaf 8 april via de website www.thuistreffervechtdal.nl.