Coevorden

Leven in de brouwerij: het Arsenaal in Coevorden

Door de redactie

In Het Arsenaal aan de Haven 4 in Coevorden komt weer leven in de brouwerij. De verschillende instellingen in dit monumentale pand openen weer de deuren. De bibliotheek is momenteel al open met volgens reguliere openingstijden. Vanaf 2 juni zijn ook Stedelijk Museum Coevorden en Tourist Info geopend. De Historische Vereniging is alleen op afspraak geopend. U kunt contact opnemen met de Historische Vereniging via www.historischcoevorden.nl .

Er worden aangepaste openingstijden gehanteerd door de verschillende Arsenaalinstellingen. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen. We reguleren het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het Arsenaal aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen, voor zowel het publiek als de medewerkers. Daarnaast zijn de instellingen verplicht om bezoekers te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis.

Het museum

Bezoekers kunnen vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum. Er is dus geen kaartverkoop meer in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Let op! Neem wél uw museumkaart / vriendenpas mee naar het museum. De online reserveringen lopen via een tijdslot en er mogen maximaal 15 bezoekers tegelijkertijd in het museum zijn. Ze ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

De tentoonstelling ''Wapentuig in het Tuighuis' is verlengd tot en met 13 september 2020. Voor meer informatie en de speciale bezoekersvoorwaarden (i.v.m. corona) check: www.museumcoevorden.nl (op de website van het museum is een speciale pagina met veel gestelde vragen te vinden). Of mail naar: info@museumcoevorden.nl.

De bibliotheek

De bibliotheek is open op de momenten dat er personeel aanwezig is. Gebruik maken van selfservice op de momenten dat voor de Corona-crisis het museum en de Tourist Info open waren is nu niet mogelijk. U hoeft vooraf niet te reserveren. Er is een speciale looproute uitgezet en hygiënemaatregelen zijn volgens protocol getroffen. Op dit moment kan er geen gebruik gemaakt worden van computers, van de kopieerservice en worden er geen activiteiten georganiseerd voor groepen zoals het nieuwscafé, computercursussen en BoekStart. In de eerste week van juni gaat ook onze Bibliotheek in Sleen open volgens aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekcoevorden.nl

Magisch Drenthe

Tourist Info Coevorden heeft aangepaste openingstijden). De veiligheid van de medewerkers en bezoekers staat voorop, daarom zijn er maatregelen genomen. Zo zijn er schermen geplaatst in de winkel en zijn er plekken waar desinfecterende zeep wordt uitgegeven. Betaal zoveel mogelijk met pin. Voor meer informatie check: www.magischdrenthe.nl of mail naar info@magischdrenthe.nl. De medewerkers van Magisch Drenthe zijn ontzettend blij dat ze weer mensen mogen ontvangen, u bent van harte welkom.