Ommens nieuws

Lemelerberg krijgt 'vrijheidsbankje'

Door de redactie

De gemeente Ommen stelt 750 euro beschikbaar voor het plaatsen van een bankje op de Lemelerberg. Stichting 't Lemels Arfgoed wil dit bankje daar plaatsen ter ere van 75 jaar vrijheid.

In 2020 viert heel Nederland 75 jaar vrijheid. Stichting 't Lemels Arfgoed wil de bevrijding van onder andere Lemele niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft een aantal activiteiten gepland. Een daarvan is het plaatsen van een bankje op de Lemelerberg. Het bankje wordt geplaatst bij de leeuw op de Lemelerberg, waardoor bewoners en toeristen hier gebruik van kunnen maken. Op het bankje wordt een herinneringsplaat bevestigd dat verwijst naar de bevrijding van Lemele, Archem en Dalmsholte en de 75 jaar vrijheid die we sindsdien hebben.

Burgerinitiatief

Het plaatsen van het bankje past binnen 75 jaar vrijheid, maar maakt geen onderdeel uit van het programma van de Stichting Ommen 75 jaar vrijheid. Het is een burgerinitiatief. De gemeente Ommen wil dergelijke initiatieven steunen als dat mogelijk is, en hier is dat het geval. Het bankje is een blijvende nagedachtenis aan 75 jaar vrijheid. Het wordt geplaatst op een openbare plek en is voor iedereen toegankelijk. Het is een toevoeging aan het toeristisch-recreatieve product van de gemeente Ommen. Daarom stelt Ommen 750 euro beschikbaar.