Hardenberg

Leidsters in het zonnetje

Door de redactie

Zoals elk jaar, hadden de oudercommissies van Welluswijs, ondanks de beperkingen, die het Corona-virus met zich meebrengen, ook dit jaar flink uitgepakt ter gelegenheid van de Dag van de Leidster. De betrokkenheid, kennis en kunde van de leiders en leidsters in de kinderopvang wordt elk jaar met een speciale dag gevierd. Dit jaar op donderdag 17 september.

 

Ter gelegenheid hiervan regelden de ouderscommissies een speciaal door de kinderen gemaakte attentie voor de leidsters. 'In verband met corona was het een extra uitdaging, maar dankzij de creativiteit van de oudercommissies was het ook dit jaar een meer dan geslaagde dag,' aldus Miranda Jager van Welluswijs.

Op de locaties De Pretstek, Dikkertje Dap, De Regenboog en De Groen in Dedemsvaart werden de leidsters verrast met een mooie collage vol lieve woorden, foto's van kinderen en hun ouders, die door de oudercommissie tot een mooi geheel was gemaakt. Ook namen heel veel kinderen zelf een leuke attentie mee.

 

Prachtig gedicht

In een prachtig gedicht werd duidelijk gemaakt dat het welzijn van de kinderen de hoofdreden is om het vak van leidster uit te oefenen: 'Mensen denken maar al te vaak dat werken in de kinderopvang een zeer eenvoudige zaak is. Lekker een beetje met kinderen spelen en op zijn tijd wat fruit ronddelen. Als je zegt: "Het is best wel zwaar", vinden mensen dat maar raar. Het lijkt namelijk zo makkelijk: de kinderen in een bak met zand en de leidsters zitten te zonnen op de rand. Maar wie zo denkt heeft het mis, want het werk van een leidster is geen kattenpis. Observeren, rapporteren, vergaderen en notuleren. Luisteren naar ouders, beleefd reageren en in de groep een fijne sfeer creëren. Niet chagrijnig zijn, maar warm en liefdevol, niet misselijk van een drol. Stimuleren en motiveren, steeds maar weer opnieuw proberen. Schoonmaken, schriftjes schrijven en van alles op de hoogte blijven. Voorlezen en liedjes zingen, het bedenken van leuke dingen. Op ziektes en goede voeding letten, de kinderen op de potjes zetten. En zo zijn er nog veel meer zaken, die het werk in de kinderopvang zo veeleisend maken. Rijk word je er helaas niet van, dus waarom doen we het dan? Het zijn de kinderen , zij zijn de reden dat je het doet!"

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer