Ommen

Leeuwarder Kamerkoor in de Vilsterse kerk

Door de redactie

Op zondag 10 februari treedt in de serie landgoedconcerten het Leeuwarder Kamerkoor op in de Wilibrorduskerk. Het concert begint om 15.00 uur, de entreeprijs is tien euro. Voor jongeren tot en met 18 jaar is het concert gratis.

Van juweeltjes uit de Renaissance, langs meesterwerken uit de Romantiek naar spannende stukken uit de moderne vocale muziek, het Leeuwarder Kamerkoor neemt u mee op reis door haar repertoire, met werken van o.a. de Victoria, Gjeilo en Rachmaninov. Bovendien hoort u het Sub tuum praesidium, gecomponeerd door de dirigent van het koor, Eduardo López Cabello.

Het Leeuwarder Kamerkoor streeft naar een hoge kwaliteit door hun muziekpassie op zo professioneel mogelijke wijze naar buiten te brengen. De intensief getrainde zangers worden daarin geleid door hun bezielende dirigent, Eduardo López Cabello. Hij is geboren in Chili, is daar zijn opleiding begonnen en heeft zich vervolgens internationaal geschoold. In 2017 is hij cum laude afgestudeerd aan het Amsterdams conservatorium.

Al met al voldoende ingrediënten voor een inspirerend zondagmiddag concert.

Landgoedconcerten Vilsteren

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Informatie over de concerten is te vinden in de agenda van het landgoed op www.landgoedvilsteren.nl.

Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Adres landgoedcentrum: Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.

Het volgende concert is op 10 maart in de Wilibrorduskerk: Ensemble Consequens met een passieconcert.