Hardenberg

Leerlingen Vechtdal College onderhouden 'Tijdpad'

Door de redactie

Het afgelopen jaar hebben Thijs, Lex, Melvin, Niels en Jurrian van het Vechtdal College Dedemsvaart het tijdpad in het Zuiderbos onderhouden. Ze deden dit in samenwerking met de gemeente Hardenberg, die zorgde voor de aansturing en begeleiding in het veld.

De leerlingen hebben zich voor deze klus aangemeld via het dienstencentrum van het Vechtdal College. Het Vechtdal College vindt het belangrijk dat de school midden in de maatschappij staat en biedt via het dienstencentrum klussen buiten school aan. Op deze manier kunnen leerlingen hun kennis, talenten en vaardigheden inzetten voor anderen.

De onderhoudswerkzaamheden die de leerlingen voor het tijdpad deden waren divers: grasmaaien, bomen snoeien, schoffelen en met de bladblazer alle onderdelen bladvrij maken. Ze zorgden er samen voor dat de verschillende onderdelen van het tijdpad er het hele jaar netjes bij lagen. De jongens vonden het heel leerzaam en hebben het met veel plezier gedaan.

In 2019 zal het Vechtdal College Dedemsvaart deze samenwerking met de gemeente voorzetten en het tijdpad blijven onderhouden. Ook wordt een aantal onderdelen van het tijdpad die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken tijdens de technieklessen van het Vechtdal College onder handen genomen. Samen met de gemeente en de Historische Vereniging Avereest wordt verder gebrainstormd om te kijken of het tijdpad op een aantal punten misschien nog wat 'opgewaardeerd' kan worden. In het opleidingsprogramma is ruimte voor het oppakken van concrete projecten en de 'opwaardering' van het tijdpad kan daar één van zijn.