Hardenberg

Leerlingen Heidepark dansen 'Hand-in-Hand' met bewoners verzorgingshuis Brugstede

Door de redactie

Vrijdag 6 december gaan leerlingen van obs Heidepark in Lemelerveld naar Verzorgingshuis Brugstede, Mr. Gorisstraat 3 in Lemelerveld, om te dansen met bewoners. Deze dansontmoeting is een onderdeel van het project 'Hand-in-Hand' en wordt gehouden van 11.00 tot 12.00 uur.

Obs Heidepark en verzorgingshuis Brugstede zijn de tweede locatie in Nederland waar het project Hand-in-Hand wordt uitgevoerd. Hand-in-Hand heeft als doel om door middel van dans, muziek en plezier, contact te stimuleren tussen kinderen en ouderen met de ziekte dementie.

Hand-in-Hand

Het project Hand-in-Hand is nieuw in Nederland. Alleen in Amsterdam heeft dit project al eerder plaatsgevonden. De leerlingen van basisschool Heidepark hebben, ook buiten het project Hand-in-Hand om, al regelmatig ontmoetingen met bewoners verzorgingshuis Brugstede, zoals de pannenkoekendag, kerststukjes brengen en paaskaartjes gemaakt door leerlingen voor de bewoners. Voor obs Heidepark is Hand-in-Hand een mooie en zinvolle activiteit binnen actief burgerschap op de school.

Voorbereiding

Ieder dansinitiatief bestaat uit een aantal dansworkshops. Voorafgaand krijgen twee groepen leerlingen van OBS Heidepark drie inleidende workshops. Deze workshops vormen een kennismaking met de dans binnen de eigen groep en een voorbereiding op de ontmoetingen. De workshops daarna zijn de gezamenlijke danservaringen. Alle dansworkshops duren ongeveer één uur. Bij de kinderen worden de workshops voorafgegaan door kringgesprekken over onderwerpen als: contact maken, ouderen en kwetsbaarheid.

Wat krijgt u te zien?

Beide doelgroepen hebben drie workshops op de eigen locatie gehad. Tijdens de laatste twee workshops ontmoeten jong en oud elkaar. U bent van harte welkom om bij de workshop die om 11.00 uur begint aanwezig te zijn. Zie ook een impressie van jongeren en ouderen die dansen: