Hardenberg

Leerlingen Baalder leren over eigen omgeving

Door de redactie

Bovenbouwleerlingen van 3 basisscholen in de gemeente Hardenberg (OBS Baalder, Dr. Albertus Risaeusschool, CBS de Elzenhof) gaan op ontdekkingsreis in hun eigen omgeving. Andere basisscholen in Overijssel gingen hen voor.

Hannah Geerdink van Het Oversticht heeft donderdagmiddag 21 maart het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Baalder' overhandigd aan de leerkrachten. Tijdens acht interactieve lessen komen de bovenbouwleerlingen meer te weten over de ontwikkeling van de Vecht, de winning van turf in veengebieden en de Slag bij Ane. En wat weten zij over het Jodenbergje en over Frits de Zwerver? Ze gaan als historicus, cartograaf of archeoloog aan de slag en leren zo meer over hun eigen woonplaats.

Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar spannende dingen en weetjes. De ontwikkelende methode heet daarom 'op ontdekkingsreis', waarbij erfgoed centraal staat. Erfgoed helpt namelijk bij het begrijpen van de geschiedenis, identiteit en de huidige situatie. Wilt u mee op ontdekkingsreis? Neem dan een kijkje op www.erfgoededucatieopmaat.nl.