Hardenberg

Leer WhatsApp optimaal gebruiken

Door de redactie

SeniorWeb en de Bibliotheek hebben een programma samengesteld waarmee u op weg geholpen wordt om WhatsApp optimaal te kunnen gebruiken. Zij brengen workshops in de maand september op verschillende plekken in de gemeente Hardenberg.

WhatsApp is de app om berichten, foto's en video's te versturen naar uw familie, vrienden en kennissen. Wist u dat u de app niet alleen op uw smartphone kunt gebruiken, maar ook in een internetbrowser op de computer? Handig als u bijvoorbeeld een foto vanaf uw computer wilt doorsturen naar iemand. Hoe u WhatsApp gebruikt op de computer en andere handigheidjes voor deze populaire app, u kunt het allemaal leren!

Tijdens de workshops leer je bijvoorbeeld hoe je met WhatsApp berichten, bestanden en foto's kunt versturen, maar ook hoe je een groep aanmaakt en iemand uitnodigt voor WhatsApp. Er wordt gebruikgemaakt van een quiz, er is een presentatie over WhatsApp en een checklist van mogelijke toepassingen. Er komt informatie over hoe je verder kunt leren over WhatsApp en waar je goede tips vindt. Maar u gaat vooral ook veel praktische oefeningen op de eigen telefoon doen.

Programma

Dat gaat gebeuren op woensdag 4 september in de tabletcafés van Hardenberg (leestafel bibliotheek) op woensdag 11 september in De Baron in Dedemsvaart en op dinsdagen 17 en 24 september in De Horst in Sibculo, telkens van 10.00 tot 12.00 uur. Als je een mobiele telefoon hebt waar je WhatsApp op kunt gebruiken, kom dan naar een van de tabletcafés of doe mee aan de workshop.

Aanmelden

Aanmelden kan door naam, e-mailadres en telefoonnummer (mobiel nummer graag) door te geven via 0523¿270271 of info@bibliotheekhardenberg.nl. Op die manier is ook meer informatie te krijgen, maar dat kan ook in uw plaatselijke bibliotheek aan de balie. Deelname is gratis, in de tabletcafé 's mag u een vrijwillige bijdrage achterlaten. U bent van harte welkom en neem dus vooral uw mobiele telefoon (waar WhatsApp op kan draaien) mee.