Twenterand

Ledenvergadering Cantate Deo Den Ham

Door de redactie

Op 18 februari hield zangvereniging Cantate Deo in goede sfeer de jaarlijkse ledenvergadering. Onder een goede opkomst van de leden werden de gebruikelijke agendapunten behandeld. Ledenvergadering Cantate Deo: de zangvereniging staat er goed voor.

Bij de verkiezing van een nieuw bestuurslid werd Eef Stolte voorgedragen. Zij gaf aan die benoeming te aanvaarden, hetgeen met luid applaus werd bekrachtigd. Even later werd de vergadering onderbroken voor het in de bloemetjes zetten van twee leden, Jaap in 't Veld en Egbert Rensink, die op buitengewone wijze nu al jarenlang zich inzetten voor een goed en succesvol verloop van de papierinzameling. Inkomsten via de papierinzameling is de kurk waarop Cantate Deo drijft. Dankzij de opbrengst van het oud papier is en blijft de vereniging in staat concerten te verzorgen. Het eerstvolgende concert is gepland voor maart 2020 en daar tussendoor staan nog drie optredens op het programma. Even later werden opnieuw bloemen in de vergaderzaal gebracht. Dat boeket ging naar Dinie Haanstra. Zij werd gehuldigd in verband met 40 jaren van trouw lidmaatschap. Naast het boeket viel de bij bijbehorende onderscheiding haar ten deel. Elk koorlid besteedt per jaar minimaal 80 uren aan de zangrepetities. Dus levert een klein rekensommetje al gauw op dat deze jubilaris goed is voor meer 3.200 uren oefenen op de maandagavondse bijeenkomsten.

Aan het einde van de vergadering werd scheidend voorzitter Henk Pasterkamp toegesproken, waarbij onder meer werd gememoreerd dat Henk in drie perioden meer dan 30 jaren voorzitter was. Eerst van Looft den Heer en na het samengaan van de beide koren van Cantate Deo. Henk kreeg een pluim op zijn hoed omdat hij zijn taak al die jaren op een bijzonder goede wijze heeft vervuld. Na het sluiten van de vergadering bleven de leden nog een hele tijd gezellig voor een hapje en drankje bijeen.

Bent u een beetje nieuwsgierig geworden hoe het op de zangvereniging eraan toe gaat? Kom gerust eens kijken op een maandagavond, in de Rank. U bent welkom vanaf 20.00 uur.