Hardenberg

Leden FotoSlag maken stillevens

Door de redactie

Op woensdag 19 juni hield FotoSlag de laatste bijeenkomst voor de vakantie. Penningmeester Johan de Lange verzorgde daarbij een workshop over hoe je foto's maakt van een stilleven. Dat dit minder eenvoudig is dan het lijkt bleek na de pauze toen de aanwezige leden zelf hun meegebrachte voorwerpen moesten fotograferen.

Voor het fotograferen van een stilleven kun je alle tijd nemen en bepaal je zelf tot in de puntjes de aankleding, compositie en lichtval. Omdat je zelf zoveel invloed hebt is het fotograferen van een stilleven de perfecte manier om te oefenen met het neerzetten van een sterke sfeer.

Begin september zal de draad weer worden opgepakt met een uitje naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het verkennen van het gebied is een ontdekkingsreis, waardoor je ook Nederland en de Nederlanders beter leert kennen. Het is een kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en een mooie uitvalsbasis voor de (beginnende) amateurfotograaf.

Mocht je tussentijds nadere informatie over FotoSlag willen hebben of lid willen worden kijk dan eens op www.fotoslag.nl en klik op het kopje "Fotoslag" of op "Lid worden".