Hardenberg

Landelijke finale Jeugdbrandweer in Hardenberg

Door de redactie

Jaarlijks worden er door Jeugdbrandweer Nederland wedstrijden georganiseerd voor 156 jeugdkorpsen in ons land. Op zaterdag 5 oktober spelen de tien beste ploegen van de junioren (12 tot en met 15 jaar) en de tien beste ploegen van de aspiranten (16 tot en met 18 jaar) om de landstitel in Hardenberg. Voorafgaand aan de finale zijn er voorrondes gespeeld. De drie beste korpsen uit deze voorrondes hebben zich geplaatst voor de halve finale. De vijf beste korpsen uit de halve finale nemen deel aan de landelijke finale.

Vanuit Veiligheidsregio IJsselland strijden de junioren van Kampen-IJsselmuiden en de aspiranten van Dalfsen om de titel. Naast deze korpsen doen ook de korpsen van Lelystad, Waardenburg, Ede, Sliedrecht, Albasserdam, Den Bommel, Zwijndrechtsewaard, Goes, Vlissingen, Huizen, Vinkeveen, Herwijnen, Oisterwijk en Waalre mee.

Wedstrijddag

Er wordt een uitdagend en realistisch scenario voor de deelnemers uitgezet, waarin zij hun vaardigheden, deskundigheid en ervaring kunnen tonen. De korpsen ontvangen bij aanvang van hun speeltijd een melding waarop zij uitrukken. De locatie is vooraf niet bekend bij de deelnemers. Het begint om 9.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Geïnteresseerden die de finale willen bijwonen, kunnen zich op de dag zelf melden bij de brandweerkazerne in Hardenberg (Europaweg 10). Bezoekers krijgen daar de exacte locatie van de wedstrijd.

Jeugdbrandweer Nederland

Stichting Jeugdbrandweer Nederland is, net als alle andere brandweerkorpsen, onderdeel van Brandweer Nederland. Zij bestaan sinds 2006 maar hun roots gaan terug tot 1969. Het doel van de stichting is onder andere het bevorderen van de oprichting van jeugdbrandweerkorpsen als onderdeel van de gemeentelijke en/of regionale brandweerkorpsen in Nederland.