Ommen

Lammetjes bij Schaapskooi Lemelerberg

Door de redactie

Op zaterdag 30 maart opent Landschap Overijssel de Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er naast de vele lammetjes ook diverse activiteiten voor jong en oud. De entree bedraagt drie euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot twaalf jaar is de toegang gratis.

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 170. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge of een warme stroopwafel van de streekmarkt en muziek van de Beerzer Broederband.

Heidebeheer

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen zo met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie.

Jong spul

De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje of het vilten van een sleutelhanger.

Wees welkom

De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Wees welkom tussen 11.00 en 16.00 uur bij Schaapskooi De Lemelerberg. Ook honden mogen mee, mits aangelijnd. Word je ter plekke donateur, dat kan al voor € 20,- per jaar, dan kun je meteen van het voordeel van gratis entree genieten.