Hardenberg

Kwaliteitskeurmerk wederom behaald door Zorgboerderij 't Oolderluk Hoes

Door de redactie

In april was het weer tijd voor de 3 jaarlijkse audit van het kwaliteitssysteem Zorgboerderijen, voor Zorgboerderij 't Oolderluk Hoes te Holtheme.

Met het kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen heeft de deelnemer veel zekerheid. Men krijgt er vakkundige begeleiding in een veilige omgeving waar je welkom bent en waar je je thuis voelt. Daarnaast staan persoonlijke ontwikkeling en welzijn hoog in het vaandel en iedereen mag er komen kijken, want de zorgboer en zorgboerin zijn trots op wat ze doen.

Begin mei kwam het certificaat met de verlenging van het kwaliteitskeurmerk bij Zorgboerderij 't Oolderluk Hoes binnen. Het kwaliteitssysteem voldoet wederom aan de norm en de auditor heeft een positief advies gegeven op basis van de onlangs gehouden audit.

Met het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien' voldoet de zorgboerderij aan de kwaliteitswet zorginstellingen, ARBO wet, Wet klachtenrecht, de Wet bescherming persoonsgegevens en de Wet medezeggenschap van cliënten zorginstellingen.

Het kwaliteitssysteem wordt opgesteld door de zorgboerderij zelf, hierbij dient de zorgboerderij te voldoen aan de voorwaarden vastgesteld door de Federatie Landbouw & Zorg. Eens in de 3 jaar bezoekt een onafhankelijk beoordelaar de zorgboerderij om te toetsen of het ingevulde kwaliteitssysteem effectief operationeel is.

Zorgboerderij 't Oolderluk Hoes biedt dagbesteding en individuele begeleiding aan mensen vanaf 50 jaar met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, hierbij staan aandacht, respect en waardering voor de deelnemer centraal.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer