Hardenberg

Kunstgras wordt mooier en betaalbaarder

Door de redactie

In de elf jaar dat Arnold van de Brake in de branche actief is, heeft hij het product kunstgras een snelle ontwikkeling zien doormaken. "In de afgelopen jaren is het kunstgras mooier en natuurlijker geworden en tegelijk betaalbaarder".

De ontwikkeling van kunstgras zet zich nog steeds door. Zo is met name op het gebied van veerkracht grote winst geboekt. Waar voorheen relatief hard materiaal nodig was om de sprieten veerkrachtig te krijgen, kan bij de nieuwe generatie kunstgras dezelfde veerkracht worden verkregen met veel zachter materiaal. Daardoor voelt het kunstgras veel meer aan als echt gras, en omdat er in één mat sprieten van verschillende breedte en met meerdere kleurnuances worden gebruikt zijn de nieuwe kunstgrasmatten ook met het oog veel moeilijker te onderscheiden van echt gras. "Een van onze klanten vertelde dat een kennis hem had gecomplimenteerd met de opmerking: 'je hebt je grasmat er mooi bij liggen', niet wetende dat het kunstgras was. De nieuwe soorten kunstgras hebben echt een heel natuurlijke look", zegt Van de Brake.

Ondanks de steeds betere kwaliteit, wordt kunstgras ook steeds betaalbaarder. "Kunstgras kost qua aanleg weliswaar meer dan gewoon gras, maar de kosten voor onderhoud zijn een stuk lager. Echt gras moet je twee tot wel keer per week maaien, is met enige regelmaat kalk en/of mest nodig en bij droge zomers zoals in de afgelopen twee jaar moet je veel sproeien om de mat groen en gezond te houden. Het onderhoud van kunstgras bestaat hoofdzakelijk uit schoonmaken, vooral bladeren verwijderen. Dat kan heel goed met een harde rode kunststof straatbezem en die kost toch heel wat minder dan een grasmaaier en een beregeningsinstallatie".

Instrooien

Van de Brake richt zich vooral op tuinen. De ophef over de al dan niet schadelijke gevolgen van rubberkorrels voor mens en milieu gaat aan hem dan ook voorbij. "In de tuin heb je geen rubber nodig. De mat moet wel worden ingestrooid, maar met zand. Daardoor blijven de sprieten beter rechtop staan. De mat wordt er bovendien zwaarder van waardoor hij stabiel ligt". Hoewel het bij de meeste opdrachten gaat om een mat in de tuin, legt Van de Brake ook sportveldjes aan, zoals tennisbanen, en speelveldjes bij basisscholen en campings. Verder zijn er steeds meer mensen die kunstgras willen op het balkon of het dakterras. "Onlangs werden we benaderd door een bedrijf dat een wand in het kantoor wil bekleden met kunstgras. Een heel leuke opdracht, waar ook wat timmerwerk bij komt kijken".

Webshop en showtuin

Sinds deze maand is de nieuwe webshop online. Hier is alles te vinden wat nodig is voor een goede kunstgrasmat: de verschillende soorten gras, de onderlaag, de grondpennen. "Alles wat je als geïnteresseerde hoeft te doen is de lengte en breedte van je tuin opgeven en selecteren of je een rolbreedte van twee of vier meter wenst. De site berekent dan hoeveel materiaal je nodig hebt en wat het gaat kosten. Als klant weet je dus meteen waar je aan toe bent", legt Van de Brake uit. Ook kan in de webshop een gratis staal van het kunstgras worden besteld, zodat je het gras thuis niet alleen nog beter kunt bekijken maar ook voelen. Of bezoek de showtuin, daar kun je de verschillende soorten kunstgras bekijken, voelen en testen. Uiteraard mag u daarbij rekenen op deskundig advies en uitleg door Van de Brake. En wie het gras liever laat aanleggen dan er zelf mee aan de slag te gaan, is bij Van de Brake ook aan het goede adres.

De showtuin is onlangs opnieuw ingericht met de nieuwste soorten gras én met een heuse putting green. "Veel golfliefhebbers vinden het fijn om thuis in de tuin of zelfs op kantoor te kunnen oefenen. Met kunstgras kan dat. Wij hebben een green met een heel hoge pooldichtheid en hoge kwaliteit kroesgaren waardoor de bal net zo rolt als op de beste green. Kom het gerust testen, putters en golfballen zijn hier aanwezig". In verband met de coronamaatregelen is de showtuin geopend op vrijdag en op zaterdagochtend. In onze showtuin is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

Van de Brake Kunstgras

Sponturfwijk 3

7701RL Dedemsvaart

06-1439 5366

www.goedkoopkunstgras.nl

info@goedkoopkunstgras.nl