Hardenberg

Kunst Kieken in Dedemsvaart

Door de redactie

Op 16 en 17 november 2019 vindt alweer voor de vijfde keer het Landelijk Atelierweekend plaats. Dit jaar doen ook vier kunstenaars uit Dedemsvaart mee. Samen met kunstenaars uit Dalfsen en Ommen vormen zij een 'Lint door het Vechtdal'. Bezoekers krijgen een unieke kans om de kunstenaars aan het werk te zien en/of zelf ook aan de slag te gaan met glas, kwast of houtskool.

In Dedemsvaart doen Marjan van Schaik, Mia van der Moolen, Marlinde van den Brink en Zus van Zand mee met het Landelijk Atelierweekend. Samen bieden de kunstenaars twee dagen lang een gevarieerd programma aan workshops, demonstraties en exposities. Zo biedt Marjan van Schaik bezoekers een kijkje in de wereld van de glaskunst, bij Mia kan men zelf de kwast ter hand nemen. Marlinde exposeert bij Italiaans restaurant L'Arte del Sapore haar vrolijke schilderijen en bij Zus staat de 'mens in staal' centraal. Op de vier locaties in Dedemsvaart is veel te beleven.

Vechtdallint

Wie daarna nog niet is uitgekeken, kan in het hele Vechtdal open ateliers bezoeken. Van Dalfsen tot Ommen doen meer kunstenaars mee met het Landelijk Atelierweekend. Samen met de kunstenaars uit Dedemsvaart vormen zij een Lint door het Vechtdal. Initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Tom Lucassen uit Ommen sluit niet uit dat meer kunstenaars zich in de toekomst aansluiten bij het Vechtdallint.

Kunst Kieken

Tijdens het Landelijk Atelierweekend starten de kunstenaars uit Dedemsvaart ook een nieuw initiatief: Kunst Kieken. Door samen naar buiten te treden, hopen de kunstenaars elkaar te versterken, Dedemsvaart ook qua kunst op de kaart te zetten en het publiek een gevarieerd kunstprogramma te bieden. Marjan van Schaik: 'We onderzoeken nog in welke vorm we de activiteiten gaan gieten en nodigen meer lokale kunstenaars uit om aan te haken.' De ontwikkelingen rond Kunst Kieken en het programma tijdens het Landelijk Atelierweekend zijn te vinden op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/kunstkiekendedemsvaart/.