Hardenberg

Kronkelhonk Back to the 80ths

Door de redactie

Op zaterdag 13 april vindt vanaf 21.00 uur 'Back To The Instuif' plaats in 't Kronkelhonk in Slagharen. De minimum leeftijd is achttien jaar maar de maximale leeftijd kan wel oplopen tot zeventig jaar!

Wie liep er in de jaren 80 nu niet in jongerengebouw 't Kronkelhonk rond? Het oude gebouw was een thuishonk voor de jeugd van Slagharen en omstreken met de Jong Nederland activiteiten en de grote groep Instuifvrijwilligers die op de vrijdagavond en zondagmiddag 't Kronkelhonk openden en zich ontfermden over de discotheek en de bar. Vriendengroepen spraken hier na de werkweek weer af om het weekend in te luiden en 's zondags weer af te sluiten.

Idee

Mirjam Koel en Simone Sieljes, ook oud-vrijwilligers van de Instuif, zaten hierover te mijmeren, vooral omdat er op dit moment nog maar weinig uitgaansgelegenheden zijn voor de jeugd. 'Weet je nog, hoeveel lol wij altijd met elkaar hadden in 't Kronkelhonk? Wat zou het toch super zijn als we dat nog eens een avondje over konden doen'!

Dat duurde maar even en de dames begonnen te organiseren; mede-vrijwilligers van toen: Henk Werink, Erik Mulder en Mariët Hudepohl-Schlepers werden benaderd om mee te denken en 'Back to the Instuif' was geboren! Een aantal barmensen, glazenhalers, discjockeys en overige vrijwilligers werden benaderd om mee te helpen op zaterdag 13 april en iedereen reageerde enthousiast.

Een enkeling was teleurgesteld omdat deze avond al bezet was. Maar nu de vraag aan jullie: trommel je vrienden en vriendinnen bij elkaar en kom je nieuwe herinneringen maken in 't Kronkelhonk op zaterdag 13 april in Slagharen? Ook de jeugd vanaf achttien jaar is van harte welkom, want misschien kunnen jullie hier wel een vervolg op maken als jullie thuishonk.